Kovid-19 salgınının Türkiye’de de yayılmasının ardından gazetecilerin kamuoyu önündeki sorumluluklarının artmakla birlikte can güvenliklerin de riske girdiği belirtilen açıklamada, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için her şart altında görevlerini yapan gazetecilerin bu salgın döneminde de hakikatin peşinden koşmaktan vazgeçmediği vurgulandı.

 TGS, “Hâlâ sokaklarda haber peşinde koşan meslektaşlarımız risk altındadır. Tıpkı sağlık çalışanları ve hizmet sektöründe çalışan emekçiler gibi gazeteciler de bir kamu faaliyeti yürütmektedir ve onları salgından korumak, iş güvencelerini sağlamak bir görevdir. Bunu sağlayacak olanlar ise medya sahipleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve Hükümet’tir” ifadeleri kullanıldı.

TGS, salgın döneminde tüm dünyanın uyguladığı evden çalışma yöntemi bir an önce devreye sokulmasını istedi. Açıklamada, “Bu yöntem ile hem yazı işleri ile haber merkezlerinde ve stüdyolarda çok sayıda çalışanın bir araya gelmesi önlenecek hem de yayıncılık faaliyeti teknolojisinin sağladığı olanaklarla sürdürülmüş olacaktır” denildi.

Editör: TE Bilişim