Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK), kayyum yönetimindeki belediyelerin satışa çıkardığı arsaların durumu ile ilgili açıklama yaptı. Mimarlar Odası Diyarbakır Eş Başkanı Ferit Kahraman, kayyum yönetimindeki belediyelerde, yerel yönetimlerin mali kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerinde bir çok taşınmazın satışa çıkarıldığını hatırlatan Kahraman, “Yakın zamanda Yenişehir Belediyesi’nin satış ihalesine çıkardığı ve kendisine kentsel dönüşüm amacıyla hazineden devri yapılan alan örneğinde olduğu gibi amaç kamu yararı ise neden bu amaç üzerine kullanılmamaktadır? Mülkiyeti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parselleri, sözde ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışması başlattığı ve halkı yerinden ettiği Fiskaya, Ben u Sen gibi alanlardaki vatandaşa konut üretmek için kullanmak yerine neden satış ihalesi düzenlemektedir?” dedi.

Kahraman, yaşam alanlarının rant uğruna satılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Kamu yararı ilkesiyle çıktığımız yolda bu tür rant ihalelerinin derhal iptal edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Durdurulmasını ve kamu yararının göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz” dedi. 

Kahraman son olarak “Kamusal araziler halkın iradesindedir. halkın her bir kuruşunun hesabı sorulacaktır” tepkisinde bulundu. (M.A)

Editör: TE Bilişim