Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Gerçekleşen ziyaretlerde Eşbaşkanlar, “bizler Sur Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizlere imkânlarımız oranında desteklerimizi de sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Eşbaşkanlar daha sonra konuşmalarında engellilerin yaşamının zor olduğuna vurgu yaparak, “Günümüzde engellilerin çok önemli bir kesimi ev hapsi şeklinde yaşıyor, evden dışarı çıkabilenler ise toplum tarafından oluşturulan önyargılardan kurtulamamış. Bunun böyle olmaması gerekiyor, toplum olarak engelli yurttaşlarımıza karşı daha saygılı olmamız gerekiyor. Engelli yurttaşlarımızla, aileleriyle, sivil toplum örgütleriyle birlikte çeşitli projeler geliştirilebilinir. Bunu da birlikte yaparak başarabiliriz. Bizde diyoruz ki; insanların yeter ki yüreği engel olmasın” ifadesinde bulundu.

1 milyar kişi engelli

OECD-AB ve Türkiye verilerine göre, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çeken Eşbaşkanlar, “ Yani dünyada 1 milyar engelli bire var. Yaklaşık beş kişiden biri engelli. Toplamda yaşayan tüm bireylerin, engellilerin halinden anlamalı, onlara yardımcı olmalı ve en önemlisi toplum olarak onlarla beraber yaşamayı öğrenmeli, hayatlarını elimizden geldiğince kolaylaştırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutlar sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim” diye konuştu.

Engelli dernekleri ve eşbaşkanları daha sonraki dönemde çeşitli projelerde bira araya gelip ortaklaşmak için görüş alışverişinde bulundular.

Editör: TE Bilişim