Alanında uzman eğitmenlerin görev aldığı kurs, Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ Yüzme Havuzunda gerçekleşiyor. Eğitimlerde çocuklar yüzme bilen ve bilmeyen şeklinde gruplara ayrılıyor. Çocukların psikolojik durumları ve suya karşı adaptasyonlarıyla yüzme eğitimi başlıyor.

Yüzme bilmeyen çocuklara yüzme nefes egzersizleri, havuz kenarında suda nasıl ayak çırpılır ve yüzme tahtalarıyla havuzda ayak çırpma eğitimi alıyor. Orta seviyede yüzme bilen çocuklara uzun mesafede havuz içinde ayak çırpma teknikleri, sağ-sol kol çırpma çalışmaları, serbest yüzme rotasyon, sırt üstü yüzme tekniğinde ayak kullanımı ve sualtı çalışmaları öğretiliyor. Kursa devam eden çocuklar, tüm yüzme stillerini uygulamalı şekilde öğrenme şansı yakalıyor.

Pandemi önlemleri üst seviyede tutuluyor

Yeni normal yaşam koşulları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edilen ücretsiz yüzme kursunda pandemiye karşı önlemler üst seviyede tutuluyor. Yönetim odası, soyunma odaları, duşluklar, tuvaletler, antrenör odası ve sosyal alanlar periyodik şekilde dezenfekte ediliyor.

Can simidi, yüzme tahtaları ve benzeri spor aletleri sürekli temizleniyor. Personel ve eğitmenler sosyal mesafeye dikkat ederek eğitimler veriyor. Kursiyerler yüzme havuzuna ateş ölçümleri, el ve ayak dezenfeksiyonu yapılarak alınıyor. Yaşanabilecek her hangi bir sağlık sorununun önüne geçmek için eğitime katılan tüm öğrencilerin T.C. kimlik numaraları alınarak sağlık takipleri yapılıyor.

Editör: TE Bilişim