DİYARBAKIR - Vali Karaloğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yenileme ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarının devam ettiği Sakarya Caddesi ve Havalimanı kavşağında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Vali Karaloğlu'na, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan eşlik etti.

Bazı günler 20 binin üzerinde vatandaşın alışveriş yapmak amacıyla ziyaret ettiği ve bu haliyle ilin en önemli caddelerinden birisi olan Sakarya Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Karaloğlu, yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, yetkililere, çalışmaların hızlandırılarak bir an önce tamamlanması ve yeni yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulması talimatını verdi.

İncelemeleri esnasında Karaloğlu, pandemi nedeniyle alınan karar gereği devam eden sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan esnaflarla da sohbet etti.

Turizm alanında önemli bir potansiyele sahip Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden biri olan ve turizm gelirlerinden merkezde faaliyet gösteren esnafların da yararlanmasını sağlayarak yeni bir cazibe merkezi olması amacıyla Sakarya Caddesinde başlatılan yenileme ve sağlıklaştırma projesinde şehrin tarihi yapılarından esinlenilerek, iyileştirilmesinde birçok tarihi eserde kullanılan bölgenin doğal taşları kullanılıyor. Yüzde 70’i tamamlanan projede, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanarak Nisan ayında vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor.

Sakarya Caddesinin ardından Vali Karaloğlu incelemelerini havalimanı kavşağıyla sürdürdü.

Havalimanı kavşağında yaklaşık 160 bin m²’lik bir alanda ağaçlandırma, aydınlatma, çimlendirme ve sulama çalışması yapılacak ve yine alanda Diyarbakır’ı yansıtan heykeller bulunacak.

Editör: TE Bilişim