Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) binasında düzenlenen Müteşebbis Heyet Toplantısı'na katılarak, Mina Galvaniz ve ÜNTEKS Tekstil fabrikalarında incelemelerde bulundu. Mina Galvaniz Fabrikası ziyareti sırasında Vali Karaloğlu, kaynak önlüğü giyerek kaynak yaptı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, dün ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2'inci etapta faaliyet sürdüren Mina Galvaniz Fabrikası'nı ziyaret etti.

Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci tarafından karşılanan Vali Karaloğlu' nun ziyaretine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Fadıl Oğurlu ve Şahin Yalçın da, Vali Karaloğlu'na eşlik etti.

Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci ile Fabrikayı gezen Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, fabrika yetkililerinden bilgi aldı. İşçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu'na Mina Galvaniz mühendislerince  galvanizden hazırladıkları ve Vali Karaloğlu'nun isminin yazılı olduğu bir galvanizli plaket hediye etti.

Daha sonra buradan ayrılan Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet, 3'üncü etapta bulunan ÜNTEKS Tekstil Fabrikası'na geçti. Burada fabrika sahibi Edip Ünver tarafından karşılanan Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, burada da üretim sahasını gezerek yetkililerden detaylı bilgi aldı. Öğlen yemek saatinde fabrika işçileri gibi yemek sırasına giren Vali Karaloğlu, karavana yemeğini alarak, işçilerle birlikte afiyetle yedi. Yemek sırasında işçilerle de konuşan Vali Karaloğlu, daha sonra da OSB Müdürlüğü'ne geçti.

OSB Müdürlüğü'nde Müteşebbis Heyet Başkan Vakili Sezai Topalan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, daha sonra Müteşebbis Heyet Toplantısı’nın yapıldığı salona geçti. Burada da sanayicilerle bir araya gelen Vali Karaloğlu, OSB'deki sanayicilerin sorunlarını dinleyerek, üretim, yeni yatırımlar, ihracat ve genişleme alanı hakkında OSB yetkililerinden bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim