Vatandaşlarla selamlaşan Karaloğlu, Ramazan’ın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen programda konuşma yapan Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçeye en iyi hizmeti götürmek için çalıştıklarını söyledi.

2 milyonluk şehirde her vatandaşa ulaşma gayreti içerisinde olduklarını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

 “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak elbette ki şehrin altyapısını, üst yapısını, yolunu, caddesini, sokağını, farkını, suyunu kanalını yapıyoruz, ama en çok önem verdiğimiz hizmet sosyal belediyecilik dediğimiz kadın, çocuk, gençlik, yaşlı, engelli hizmetlerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve toplumda bize ihtiyacı olan herkese bir şekilde ulaşmak. Uyguladığımız sosyal projelerle sosyal belediyecilik konusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şuanda Türkiye'de öncü belediyelerden birisidir.”

Diyarbakır’ın geçmişte medeniyetin merkezi bir kent olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları aktardı:

“Diyarbakır geçmişte olduğu gibi yine sevginin, medeniyetin merkezi, hoşgörünün medeniyeti olacak. Birlikte yaşama kültürünü, Diyarbakır üzerinden İslam medeniyetinin bu önemli merkezinden bütünlüğüne hep birlikte göstereceğiz.”

Ramazan’ın manevi iklimini yaşamak için birçok etkinlik organize ettiklerini kaydeden Karaloğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“İstedik ki Ramazan ayının manevi iklimini bu şehirde yaşayan hemşerimiz, her kadınımız, her çocuğumuz, her gencimiz, her vatandaşımız Diyarbakır'da Ramazan'ın manevi iklimini hissetsin. Onun için ilk 20 gün etkinliklerimiz daha çok hava koşulları dolayısıyla Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde yaptık. Son günlerde etkinlikleri bu alana Kurşunlu cami alanımıza taşıdık.”

 Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından program müzik dinletisiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim