İhsan YILMAZ / Özel Haber 

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır -  Milli Piyango idaresi tarafından satışa sunulan yılbaşı biletlerinde çekilişte çıkacak 80 milyon lira tutarındaki büyük ikramiye, herkesin hayallerini süslerken, Silvan İlçesi’nde bu yıl yılbaşı biletlerinin beklenen ilgiyi görmediği belirtildi.

Silvan İlçesi’nde Milli Piyango bilet satıcılığını yapan Eşref Çalış son günlere yaklaşmasına rağmen birçok biletin ellerinde kaldığını ve vatandaşların bu yıl biletlere soğuk baktığını söyledi.

25 yıldır Milli Piyango bilet satıcılığını yaptığını söyleyen Eşref Çalış, Milli Piyango çekilişi daha çok büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara çıktığını, yeni yıla sayılı günler kalmasına rağmen, yılbaşı biletlerinin beklenen ilgiyi görmediğini söyledi.

Çeyrek biletin 20 TL, yarım biletin 40 TL, tam biletin ise 80 TL'den satıldığını belirten Milli Piyango Bilet Satıcısı Eşref Çalış, herkesin hayalini süsleyen yılbaşı biletlerine ilginin bu yıl geçen yıllara oranla daha az olduğunu belirterek, vatandaşları sahte biletlere karşı uyardı.  

Vatandaşların tanımadıkları kişilerden bilet almamalarını da tavsiye eden Çalış, son gün satışların artacağını ümit ettiklerini belirtti.

Sahte bilete dikkat

Yılbaşı biletlerinde hem satıcıların hem de alıcıların başına bela olan sorun sahte biletler. Her yıl yılbaşında piyasaya çıkan sahte bilet ve satıcıları binlerce vatandaşı mağdur ederken satıcıların da ekmeğine taş koyuyorlar.

Sahte bilet konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Bilet Satıcısı Eşref Çalış, "Dolandırıcıların yaptığı biletlerin sol alt köşesinde dikkat edin! Çünkü gerçek biletin sol alt kısmında bulunan kontrol numarasının rakamları kabarık. Bilet ışığa tutulunca üzerinde Milli Piyango'nun MP logosu görünmeli. Işıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan, kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar görünür. Biletin arka yüzündeki ikramiye planı ve diğer yazıların hepsi nettir" dedi.

'Seyyar bayiler mağdur oluyor'

Sahte bilet satışlarından en çok seyyar satıcılar etkileniyor. Bütün parası ile bilet alıp evine 3 kuruş para götürmek için çalışan seyyar satıcılar, sahte biletle denk geldiğinde elde avuçta ne varsa uçup gidiyor. Ondan dolayı kendilerinin de zor durumda kaldığını belirten bilet satıcısı Eşref Çalış, “Sahte bilet konusu seyyar bayilerimizi sıkıntıya sokabiliyor. Zaten bir biletin sahte olup olmadığı çok rahat anlaşılabiliyor. Kötü niyetli kişiler renkli fotokopi ile biletleri basıyorlar. Bu tür kişiler sahte paranın cezası neyse o ceza ile ceza uygulanıyor biz de bu konuda oldukça dikkatli davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim