Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır  - Geçtiğimiz Cuma günü Diyarbakır’da göreve başlayan Vali Münir Karaloğlu, hafta sonu, çalışmalarından artakalan zamanı, şehrin tarihi ve kültürel dokusu eşliğinde vatandaşların arasında geçirdi.

İlk olarak, İslam’ın 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Ulu Cami’nde ikindi namazını eda eden Vali Karaloğlu, sonrasında yine Sur’da bulunan bir işyerinde vatandaşlarla çay içip, sohbet etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sohbette sorunları ve talepleri dinleyen Vali Karaloğlu, sorulan soruları tek tek cevaplandırdı.

Özellikle gençlerden gelen “Diyarbakır’a atandığınıza üzüldünüz mü?” , “Diyarbakır’ı nasıl gördünüz?” sorularına, tarihsel bağlamda, toplumsal ve gelişimsel çerçevede bir değerlendirme yapan Vali Karaloğlu, Diyarbakır’a geldiği için hiç üzülmediğini belirtti.

Karaloğlu, Diyarbakır’a gelmenin ve Diyarbakır’a hizmet etmenin kendisi için bir lütuf olduğunu, bölge insanını çok iyi tanıdığını belirterek, Diyarbakırlılarla beraber iyi işler yapacaklarına inandığını ifade etti.

Şehrin yapısını da değerlendiren Vali Karaloğlu, Diyarbakır’ın batı illerinden geride değil hatta çoğundan daha ileride olduğunu söyleyerek, 20 yıl önce bölge için geri kalmışlıktan bahsedilirken bugün gelinen noktada Diyarbakır’ın gerek altyapısı gerek üstyapısı ile çok büyük ilerleme kaydettiğini dile getirdi.

“Gençlerle birlikte yapacağız”

“Bu coğrafyanın en kadim şehri Diyarbakır’dır. Bu özelliğini hiçbir şekilde kaybetmez” diyen ve sorunların birlik, beraberlikle üstesinden gelineceğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, artık sosyolojik ve psikolojik problemlerin ve toplumun ortak sorunlarının üzerine eğilmek gerektiğinden bahsederek, bunu hep beraber ve özellikle gençler ile birlikte yapacaklarını, gençlerin gözündeki parıltıda bunu gördüğünü söyledi.

Sohbet sonunda vatandaşlara sosyal mesafe ve maske konusunda da uyarılarda bulunan Vali Karaloğlu, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim