DİYARBAKIR - Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, mezarı başında anıldı. Mardinkapı Mezarlığı’nda yapılan anmaya partililerin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

 Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan HDP Diyarbakır il Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Fikirleri neydi ? Savaşa karşı onurlu bir barıştı. Demokratik siyasette ısrardı. Vedat Aydın’ı büyütüp bu halkın kahramanı yapan da fikirleriydi. Bu nedenle biz Vedat Aydın’ın barış yolunun takipçisiyiz" dedi.

 Vedat Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın, ağabeyinin ölümünün üzerinden 29 yıl geçtiğini anımsatarak, " Vedat Aydın’ın faillerini biliyoruz. Sebep olanlar bugün ortada yoklar” dedi.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun ise Vedat Aydın'ın insan hakları alanında verdiği mücadeleye değindi. Aydın'ın hayallerini ve fikirlerini, mücadelelerinde yaşatacaklarını dile getiren Zeytun, "90’lı yılların başında herkes hedef alındı. Vedat Aydın ile başladı bu kontra faaliyetler. Sistematik ihlallerle devam etti. Biz mezarı başında mücadele sözü veriyoruz" diye belirtti.

 Konuşmaların ardından Aydın'ın mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Editör: TE Bilişim