Diyarbakır Yerel Medya Derneğini (DİYMED) ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, devletin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Borcunuzu yapılandırın. Bu fırsatı kaçırmayın” dedi.

DİYMED Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kaplan, Başkan Yardımcısı Ercan Akkar, Sayman Aytekin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dalgıç ile dernek merkezinde bir araya gelen Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 7256 sayılı kanunda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Yaşar, bu kapsamda vadesi geçmiş vergi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası, idari para cezası, öğrenim kredisi ve ecrimisil borçlar için 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

Vergi Dairesi Başkanı Yaşar, koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların ve çalışanların sağlığını korumak, salgının yayılmasını engellemek amacıyla başvuruların vergi dairesine gelmeye gerek kalmadan Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi üzerinden interaktif vergi dairesine giriş yapabileceklerini de vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Kanunun uygulanmasına ilişkin açıklamalara ve ayrıntılı bilgilere ayrıca, başkanlığımızın internet sitesinden (www.gib.gov.tr) veya Vergi İletişim Merkezi’nin (VİMER) 189 nolu telefon hattından ulaşılabilir. Uygulama ile ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak. Vergi aslına bağlı cezaların tamamı silinecek. Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük cezalarının yüzde 50’si silinecek. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılacak. Trafik para cezaları ve diğer para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarından yüzde 25 indirim uygulanacak. Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenebilecek.”      

Editör: TE Bilişim