Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DİSKİ) 100 günlük çalışmaları ile 2020 yılı hedeflerinin aktarıldığı basın toplantısına katıldı.

Muhtar toplantıları, ilçe ziyaretlerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşmalarında iletilen talepleri ve bazen hiç iletilmeyen teknik elemanların belirlediği eksiklikler neticesinde her zaman alanda olduklarını belirten Güzeloğlu, DİSKİ’nin sorumluluklarının da farkında olduklarını kaydetti. İhmal edilen ve eksik bırakılan çalışmaları çok kısa sürede gidermenin, Diyarbakırlılara en kaliteli kamu hizmeti vermenin çabası içinde olduklarını vurgulayan Güzeloğlu, DİSKİ’nin stratejik planına ve vizyonuna değindi. Çalışmalarda zamanın en önemli kavram olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, 100 günde ortaya koydukları çabayı önlerindeki 1000 günlük hedeflerinin başlangıcı olarak kabul ettiklerini ve bu performansın gelecekte artarak devam edeceğini söyledi.

“7 ihaleden 17.3 milyon TL tasarruf elde ettik”

Güzeloğlu, “Çok önemsediğim ve Büyükşehir Belediyesi’nde örnek uygulamalarla hayata geçirdiğimiz tasarruf ve şeffaflık. 7 büyük ihaleden, biliyorsunuz ki Büyükşehir ve DİSKİ’de tüm ihaleler internet yayını üzerinden herkese açık ve şeffaf şekilde yapılıyor. Bugüne kadar yapılan 7 ihaleden toplam 17.3 milyon TL’lik kamu gelir tasarrufu gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, DİSKİ’yi önemli oranda bir borçla devir aldıklarını ve bugüne kadar toplam 69 milyon 464 bin 555 TL borç ödediklerini de söyledi.

Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ekonomik durumu iyi olmayan ve tespit edilen 80 bin abonenin 1 Ocak 2020’den itibaren su faturalarında yüzde 50 indirim sağlayacaklarını belirten Güzeloğlu, 42 bin 550 metre yeni içme suyu hattı döşediklerini söyledi.

 “2 yılda kentte içme suyu sorunu kalmayacak”

2 yıl içinde Diyarbakır’ın her bölgesine sağlıklı, güvenli ve sürekli içme suyunun ulaşacağını belirten Güzeloğlu, “2020’de bu amaca dönük en az 105 milyon TL değerinde içme suyu yatırımı gerçekleştireceğiz. 2 sene içerinde yine en az 227 milyon TL yatırım yaparak Diyarbakır genelinde içme suyu sorununu çözeceğiz. Buna bağlı olarak 2 yıl içerisinde 829 bin metre şebeke hattı döşenecek” dedi.

Güzeloğlu, insanlığa yaşam kaynağı olan Dicle Nehri’nde oluşan atıklar ve kirletici etmenlerden arındırılmasıyla ilgili önemli projelerinin de bulunduğunu nehrin korunmasının DİSKİ’nin temel önceliği olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim