DİYARBAKIR - İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda devam eden koronavirüs denetimleri Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu öncülüğünde kentin en işlek yerlerinden Gazi Caddesiyle devam etti.

Özellikle cadde üzerinde bulunan ve vatandaşların sıklıkla kullandığı işyerlerinde tek tek denetimlerde bulunan Karaloğlu, Covid 19’a yönelik uyarılarını yineleyerek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesini istedi.

Denetimleri esnasında alınan tedbirlere yönelik uyarılarda bulunan Karaloğlu vatandaşlarla da bol bol sohbet etti.

Gerçekleştirdiği denetimlerin ardından tarihi Ulu Cami önünde basına açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, koronavirüse bir farkındalık oluşturmak amacıyla denetimlerin devam ettiğini söyledi.

Mücadele sürüyor

Pandemiyle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Karaloğlu, tedbirlerin ve kurallara uymaları konusunda uyarıların da aynı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Koronavirüsün yayılım hızının Diyarbakır’da son 10 gündür yavaşlama ve düşüş seyrinde olduğunu söyleyen Karaloğlu tehlikenin henüz geçmediğini, tedbirsizlik nedeniyle virüsün hala yayıldığını ve can aldığını vurguladı.

Bu hususta en önemli konuların filyasyon ve izolasyonda kalması gereken vatandaşları dikkat etmesi olduğunun altını çizen Karaloğlu, bununla ilgili olarak Diyarbakır’da şu anda 760 sağlık çalışanı ve 185 ekip olarak 17 ilçede filyasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Özellikle testleri pozitif çıkmış vatandaşlar ile bu vatandaşlarla temas etmiş vatandaşların tespiti ve onların izolasyonunu sağlama noktasında sağlık çalışanlarınca yoğun bir gayret sarfedildiğini sözlerine ekleyen Karaloğlu, sağlık çalışanlarının gösterdiği bu emeğe destek verilmediği takdirde bu emeklerin boşa gideceğini dile getirerek vatandaşlardan izolasyon kuralına uymaları gerekenlerin mutlaka bu kurala uymalarını istedi.

70 vatandaş izolasyon amacıyla yurtta

15 Eylül’den itibaren izolasyon kuralına uymayanları yurtlara almaya başladıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, 15 Eylül’den bugüne kadar 106 vatandaşın izolasyon kuralına uymadığı tespit edilerek yurda yerleştirildiğini, bir kısmının gerekli süreyi tamamlayarak yurttan çıkış yaptırıldığını ancak halen 70 vatandaşın bu yurtlarda misafir edildiğini söyledi.

“Tedbirlerimizi alırsak virüsle mücadelede başarılı olacağız, toplum olarak başarılı olacağız,  eğer bu tedbirleri gevşetirsek hep beraber kaybedeceğiz” diyen Karaloğlu, vatandaşlardan daha çok dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim