Diyarbakır’da dün sabaha karşı bastıran kar yağışı hem mutlu etti, hem yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafik akışında aksamalar yaşanırken, güne beyaz örtüyle uyanan vatandaşlar iş yerlerine giderken yollarda yürümekte zorluk çektiği görüldü. Duraklarda yığılmalar meydana gelirken, otobüslerin geç gelmesi ve doluluk oranı gerekçesiyle kimseyi almamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Kentte vatandaşlar kendi imkanlarıyla iş yerleri ve evlerinin önündeki karı temizledi. Vatandaşlar parklarda karın tadını çıkardı, kimi kartopu oynadı, kimi de fotoğraf çektirdi.

Uçak seferleri iptal

Etkili olan kar yağışıyla tarihi surlar da beyaza büründü. Kar yağışının etkisiyle Hevsel Bahçelerini yoğun sis kaplarken, yer yer görüş mesafesi 20 metreye kadar düştüğü görüldü.

Ayrıca Diyarbakır'da İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'e karşılıklı olarak yapılması gereken 22 uçak seferi iptal edildi.

Belediyeler iş başında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi de, kar yağışının yaşamı olumsuz ekilememesi için merkezde ve kırsalda önlemler alarak ulaşımın aksamasının önüne geçti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentte yaşanan yoğun kar yağışından dolayı vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dün sabaha karşı saat 04:00’da kar yağışının başlamasıyla çalışmalarına başlayan Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kentte yaşanan yoğun kar yağışına karşı 50 personel, 8 adet tuz ve kar küremeli araç, 2 küreme aracı, 4 greyder ve 4 adet JCB aracı olmak üzere toplam 18 araç ile kent genelinde çalışıyor. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, tüm ekipleri ve araçlarıyla gün boyu kent genelinde çalışma yürüttü. Ekipler, trafik ve yaya güvenliği için yaşanacak buzlanmalara karşı kentteki tüm ana arter ve kaldırımlarda tuzlama çalışması yaptı.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Kulp, Çüngüş, Ergani, Hani, Dicle, Hazro ve Lice ilçelerinin kapanan mahalle yollarını da ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Ekipler beraber sahaya inen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, çalışmaları denetleyerek trafiğe çıkan araçlarda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların yapılan hizmetten dolayı memnuniyetini bildirdiği Beyoğlu, “Tüm imkanlarımızla sizlerin emrindeyiz” dedi.

25 köy yolu ulaşıma kapandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin kırsal bölgelerde ise kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeni ile 25 köy yolunun ulaşıma kapandığı ilçede belediye ekipleri kar temizleme çalışması başlattı. Belediye yetkilileri, olası buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Editör: TE Bilişim