Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da düzenlenen ‘Diyarbakır 2023 Turizm Vizyon Çalıştayı’ Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında gerçekleşti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Güzeloğlu, “Turizm başlığı altında tüm sektör bileşenlerinin katıldığı özellikle TURSAB ağırlıklı bu buluşmamız da amacımız Diyarbakır’ı geleceğe hazırlarken Diyarbakır’ı bir bütün olarak 2023’te Türkiye’nin bölgesinde belirleyeceği ilk on kenti arasına taşımak. Turizm başlığı altında devam eden çalışmalarımızı yatırım ve hizmetlerimizi ve buna ilişkin planlamalarımızı gözden geçirmek karşılıklı değerlendirmek ve sürdürülebilir bir turizm ve kalkınma politikası içerisinde turizmden elde edebileceğimiz en üst gelir ve kazanımı elde etmek olarak tanımlanabilir. Diyarbakır turizm başlığının bütün alanlarında iddia olacak bir zenginliğe derinliğe ve dinamiğe sahip bir şehirdir. Diyarbakır’ın insanlık tarihinde, Mezopotamya’nın Dicle’nin bereketli topraklarında, 33 medeniyetin birikimini taşıyan bir derinlik, tarih, inanç ve kültür anlamında tüm dünyaya sunabileceği çok büyük zenginlikleri bulunmaktadır. Somut olan bu varlığının yanında UNESCO tarafından çok önemsenen ve son yıllarda giderek gelişen somut olmayan kültürel miras dediğimiz insanlığın sahip olduğu kültürel değerlerin taşınmasında da Diyarbakır gerçekten çok önemli birikimleri ve zenginlikleri bulunan bir şehirdir” dedi.

Diyarbakır’daki inanç turizmini de değerlendiren Güzeloğlu, “Doğal zenginlikleri ve sunduğu güzelliklerinin yanında inanç turizmi anlamında da önemli bir merkezdir” ifadesinde bulundu.

‘Diyarbakır’a kaybettiği yılları turizm boyutunda da hak ettiği konuma ulaştırmak zorundayız’

Türkiye’nin turizm alanında yakaladığı başarıyı anlatan Güzeloğlu, şunları söyledi:

“Terör örgütü PKK'nın uzantılarının Diyarbakır ve bölgeye yaptığı ihanetin, kaybettirdiği yılları, kayıpları ve zamanları çok kısa süre içerisinde inşallah gidereceğiz. Diyarbakır’ı huzur, güven ortamına kavuşturmak, ekonomik ve sosyal boyutuyla öne çıkarmak zorundayız. Diyarbakır’ın turizmde dış ödemeler dengesinde dövize bağlı bir geliri var. TÜRSAB başlığında devam eden çalışmalarımıza bir ivme kazandırmak için bir aradayız. 2023 hedefimize doğru giderken şüphesiz hem ziyaretçi turist sayısında yerli ve yabancı hem de istihdam edilecek doğrudan istihdam edilecek insan sayısında ciddi hedeflerimiz var. Geçtiğimiz günlerde yeni kurulan Turizm Ajansı Yönetim Kurulu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ni temsilen seçilen değerli temsilcimiz Sevda Çiçek Hanım'ı da yönetimde katkılarıyla, bu da bir Diyarbakır başarısıdır. Bölgenin temsilcisi olarak Diyarbakır temsilcisi bir kardeşimizin yönetime seçilmesi yeni dönemde inşallah Diyarbakır'da çok farklı ve ivme katacak bir süreci işaret etmektedir.”

Editör: TE Bilişim