Diyarbakır’da korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, günler sonra yeniden sokağa çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile meteoroloji tahminlerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dün dışarı çıkma saatleri 12.00-18.00 saatleri arasında değiştirildi.

Dün saatler 12.00'yi gösterdiğinde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar maske takıp sosyal mesafeyi koruyarak dışarı çıktı. Diyarbakır’da da 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, sıcak havaya rağmen dışarı çıkıp gölgelik alanlarda zaman geçirdi.

65 yaş üzeri vatandaşlardan Ali Gülden, iki haftadır dışarı çıkmak için kendilerine izin verildiğini söyledi. Gülden, "Bir kere çıktım mezarlığa gittim. Bu sefer de buraya geldim, sokağın tadını çıkarıyoruz. " diye konuştu.

75 yaşındaki dede hamal arabasıyla sokağa çıktı

Van’da da ikinci kez dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar, “Bizim için bayramdır. Çok neşeliyiz. Evde zaman geçmiyordu. Gezeceğiz, hava alacağız. Dileğimiz bu durumun bir an evvel kalkmasıdır” dediler.

23 yıldır çalıştırdığı üç tekerlekli arabasıyla sokağa çıkan 75 yaşındaki Muhyettin Duman ise “İki aydır biz evdeydik. İkinci kez dışarı çıkıyoruz. Evime üç-beş kuruş götürebilmek için 23 yıldır bu işi yapıyorum. Günlerdir evdeydim. İzin günü olduğu için ben de üç tekerlekli arabamla bunun keyfini çıkaracağım. Onu çok özlemiştim” ifadelerine yer verdi. (İHA)

Editör: TE Bilişim