Diyarbakır'da sokak ortasında öldürülen Gülistan Şaylemez'in kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından vurulduğu ortaya çıktı. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonla cinayetten 3 saat sonra yakalanan Şaylemez'in, emniyetteki ilk ifadesinde ablasını 'namus meselesi' yüzünden öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Önceki gün akşam Diyarbakır Adliyesi'nin karşındaki Lise 4'üncü Sokak'ta kaldırımda yürüyen Gülistan Şaylemez'e, arkasından yaklaşan kimliği belirsiz kişi, tabancayla 5 el ateş etti.

Sırtından vurulan Gülistan, kanlar içinde yere yığılırken saldırgan da olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, Gülistan Şaylemez'in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, olay yerini güvenlik şeridiyle kapatarak, delil araması yaptı.

3 saatte yakalandı

Olayın ardından bölgeye gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince çevredeki görgü tanıklarının ifadelerine başvuruldu ve güvenlik kamerası görüntüleri incelenmeye alındı. Görüntülerde, siyah bereli ve kapüşonlu kişinin kaçtığı görüldü. Güzergahlardaki kameraları dakikalarca izleyen ekipler, şüphelinin, Gülistan'ın erkek kardeşi Abdullah Şaylemez olduğunu belirledi. Polis, Şaylemez'i yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırma ve incelemeler sonucu Abdullah Şaylamez'in Bağlar ilçesinde saklandığını saptayan ekipler, adrese düzenledikleri operasyonla cinayetten 3 saat sonra olayda kullandığı silahla yakaladı.

İfadesinde 'namus meselesi'

DediCinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Abdullah Şaylamez, polis merkezine getirilerek, sorguya alındı. Şaylemez'in, ilk ifadesinde, ablası Gülistan'ı 'namus meselesi' nedeniyle öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Emniyetteki sorgusu süren Şaylemez'in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan Gülistan'ın, 10 gün önce babası Abdülvehap Şaylemez ve akrabası A.S.'den şikayetçi olmak için Bağlar Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Aile İçi Şiddet Birimi'ne başvurduğu öğrenildi. Gülistan'ın 14 Şubat'ta ise Abdülvehap Şaylemez ve akrabası A.S. hakkında Sur Emniyet Müdürlüğü'nde şikayetiyle ilgili ek ifade verdiği belirlendi.Polisin olayla ilgili geniş çaplı soruşturması sürüyor.

Öldürülen Gülistan Şaylemez'in son görüntüleri de ortaya çıktı. İddiaya göre, Almanya’nın başkenti Berlin'de ailesiyle yaşayan Gülistan Şaylemez, ailesi ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu Diyarbakır'a gelerek iş arama başladı.Sur ilçesinde bir otelde konaklamaya başlayan Şaylemez, önceki gün akşam saatlerinde kaldığı otele gelerek çantasını bıraktıktan sonra tekrar iş aramak için otelden çıktı görüntülendi. Otel sahibi Alirıza Çalışkan, aralarında geçen diyalogu anlattı.

Otel sahibi Alirıza Çalışkan, Gülistan Şaylemez’in öldürüldüğünü duyunca hayatının şokunu yaşadığını aktardı. Çalışkan, "Bize ilk önce 4 Şubat'ta geldi, öğrenci olduğunu söyledi, oda istedi. Fiyat indirimi yaparak bir odamızı verdik. Berlin’den geldiğini söyledi, söylemine göre federal polislik yapmış, ailesiyle sorun yaşadığı için Diyarbakır’a gelmiş. İstanbul Havalimanında çantasını kaybettiğini söyledi, ablasının Antalya’da kaldığını ve kendisini çağırdığını, oraya gitmek istemediğini söyledi. Diyarbakır’a neden gelmek istedin diye sordum, yıllar önce burada bir sevdiğinin olduğunu ondan dolayı yolunun Diyarbakır’a attığını söyledi. İş arayacağını ve önünde nasıl bir gelecek olacağını düşündüğünü söyledi. Yemek yedi çay içti, daha sonra iş aramak için dışarı çıktı. 4 Şubat'ta gitti, 4 gün sonra bir yaşlı amcayla geldi, oda ücretini ödeyip gitmek istediğini söyledi. Gülistan hanım neredeydin, nerelerde kalıyorsun diye sorunca hastane koridorlarında kaldığını orada vakit geçirdiğini söyledi. Getirdiği amcada parkta oturduğunu otelde kalacak parası olmadığını ve dışarda kaldığını söyledi, parasını ödeyip yaşlı amcayı bırakıp gitti. Daha sonra dün geldi, tekrardan oda istedi verdik, çayını aldı sohbet ettik iş aramaya gideceğini söyledi çıkıp gitti, akşam üzeri öldürüldüğünü duyduk. Çantasını sabah inip buraya bırakmıştı, sonra gelip alacağını söyledi, sonra akşam öldürüldüğünü duyduk. Çok üzüldüm şok oldum, ailesi ile anlaşamadığını söyledi, ailesinin Almanya Berlin’de olduğunu ve kendileriyle anlaşamadığını söyledi. Öldürüldüğünü duyunca dün bir saat bile yatamadım o kadar ki üzüldüm. Neden buna yardım edip iş vermedik diye üzüldüm. Ama böyle olacağını nerden bilebilirdik ki. İş konusunda birkaç arkadaşı aradık, pandemiden dolayı her taraf kapalı iş bulamayınca iş aramaya gitti bulamadı çaresiz bir şekilde geri geldi" dedi. (İHA/DHA)

Editör: TE Bilişim