Diyarbakır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, aday öğretmenler de yemin etti.

Anıt Park’ta Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Öğretmenevi'nde devam etti. Programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gönderilen Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, öğretmenlere yurt dışı tatil müjdesi vererek, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarını öncelikli olarak eğitime tahsis ettiklerini söyledi.

Vali Güzeloğlu, “Tüm öğretmenlerimizin, emekli olan ama gönlü hala eğitimde olan ve halen çalışan, yüreğiyle bu ülkeye, emeğiyle en büyük katkıyı koyan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, cumhuriyetimizi kuran, bizlere emanet eden ve kuruluşundan bugüne devletimiz ve milletimiz için bekamız için hayatını feda eden tüm şehitlerimizi ve özellikle bu milletin her bir kişisine ve bu ülkenin her bir köşesine eğitimin ışığını ve aydınlığını taşımak için gittiği okulda, görev yaptığı alanda şehit edilen tüm öğretmen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı en öncelik olarak eğitime tahsis ediyoruz ve edeceğiz. Önümüzdeki yıl ilk defa belki de Türkiye'de bir örnek olarak çocuklarımızın sınav ve geleceği hazırlanmasında 8 adet ücretsiz deneme sınavını bu yıldan itibaren yaptırıyoruz ve destekliyoruz. Eğitim materyallerinden başlayarak okullarda nitelik anlamında değişime çok büyük bir kaynak ve bütçe inşallah ayırıyoruz ve bu noktada özellikle belirtmek istiyorum, herhalde bunu açıklamak için de böylesi güzel ve anlamlı bir gün yoktur diye düşünüyorum. Bütün bu dönüşümde ve değişim sürecinde en büyük emeği sarf edecek öğretmenlerimizin de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı ve yapacağı bir değerlendirme ile bir ödülü hak ettiğini düşünüyorum. Şüphesiz ödüllendirmeler çok değişik, gerek performans anlamında başarı belgesi, gerekse maaş ödüllendirmesi ama biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak kriterleri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenecek başarılar ile öne çıkan çaba ve çalışmaları ile örnek olacak birinci yarı yıl bitti ama bu seneki anlamda değil önümüzdeki Şubat ayında birinci ilk dönem sonrasında 50 öğretmenimizi ve yaz tatilinde de Haziran ayında da belirlenecek, ikinci dönem belirlenecek 50 öğretmenimizi yurt dışı tatili ile ödüllendiriyoruz inşallah. Öğretmenlerimizin de ödül hak ettiğini, ödülün onlar için de bir destek ve teşvik unsuru olacağına da yürekten inanıyorum. İnanıyorum ki daha nice güzel günlerde ilimiz eğitimimiz adına buluşacağız” dedi.

Aday öğretmenler yemin etti

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ise, "Öğretmenin toplumdaki değerini anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrenci ve öğretmen ilişkisini güçlendirmek, emekli olanları hatırlamak, kaybedilen eğitimcileri anmak ve yeni öğretmenlere meslek bilincini aşılamak amacıyla toplandığımız güzel bir gün. Bu vesileyle ülkemizin bu yerlere gelmesinde emekleri olan bütün öğretmenleriiz saygıyla yad ediyoruz. Başta baş öğretmen Mustafa Kemal olmak üzere bizleri bugünlere getiren öğretmenlerimizi şükranla anıyor ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılmış olanları Allah’tan rahmet diliyor, siz değerli meslektaşlarıma saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aday öğretmenler yemin etti. Program, şiir dinletisi ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik korosunun seslendirdiği eserlerin ardından son buldu.

Silvan'da etkinlik düzenlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında stajyerlikleri kalkacak olan 180 öğretmen yemin etti.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, daha sonra Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi'nde devam etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gönderilen Öğretmenler Günü mesajının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Narlayan tarafından yapıldı.

Öğretmenler konulu sinevizyon gösterisinin ardından 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında stajyerlikleri kalkacak olan öğretmenlerin yemini sonrası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüller verildi.

Törene, Silvan Kaymakamı Mehmet Uslu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Savaş Kocahan, Milli Eğitim Müdürü Vekili Hakan Narlayan, Öğretmenevi Müdürü Mahmut Aslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere Öğretmenevi Müdürlüğü tarafında karanfil dağıtıldıktan sonra etkinlik sona erdi. (İHA)

Editör: TE Bilişim