Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki araç filosunu genişletti. 500 personelle hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, araç sayısını 110’a çıkardı. Yeni alınan araçlar, Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Dolum Tesisi’nde Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete alındı. Törene Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra daire başkanları hazır bulundu.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, öncelikle Diyarbakır’ın yaklaşık 16 bin kilometrekarelik coğrafi alanında Büyükşehir Belediyesi’nin kendi sorumluluğunda çevre ve çöp temizlik işlerinde bugüne kadar ortaya koyduğu özverili başarılı ve çok güzel çalışmaları için personele teşekkür etti.

Kent hayatının, şehir hayatının en temel ihtiyacının temizlik olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, "Bu noktada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yapılan yasal düzenleme çerçevesinde belediye bünyemizde dünyamızın temel sorunu olan atağa karşı Cumhurbaşkanımızın ve değerli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi konusunda Sıfır Atık ve İklim Kontrolü Daire Başkanlığımız da önümüzdeki günlerde kurulacak. Atığı sıfıra indiren yaşanabilir bir şehir standardını insanımıza sunan Türkiye'de örnek bir büyükşehir olarak Diyarbakır'ı öne çıkartacak bir gelişme olduğunun altını çizmek istiyorum. Kararlılığımız açıktır, Diyarbakır'ı bu bize emanet edilen aziz ve kadim kenti her yanı ve yönüyle gelişmiş, tertemiz, kalkınmış, yaşayan herkese mutluluk veren, çiçek kokan bir şehir haline getirmektir. Ben bu mübarek Ramazan gününde hizmeti en uç noktaya kadar taşıyan, kararlılığımızı millete ulaştıran ve Çevre Koruma Kontrol Dairesinde hizmet ederek tertemiz bir şehir ortaya çıkartan bütün işçi kardeşlerimize, daire başkanlığımızın bütün görevlilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araçların filoya katılımı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim