Diyarbakır'ın Sur ve Bağlar ilçelerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında denetimler yapıldı.

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde kurumların işbirliği ile sahada yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde geniş katılımlı denetimler gerçekleştirildi.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, emniyet güçleri, tarım ve orman müdürlüğü gıda denetim ekipleri ve sağlık müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleriyle işbirliği yaparak toplu yaşam alanlarında kuralları vatandaşlara hatırlatarak uyarılarda bulundu ve kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlemler uyguladı.

Maske kullanmayan vatandaşlara para cezası

Denetimler kapsamında berberler, kuaförler, kıraathaneler, kafeler, şans oyunları bayileri, toplu taşıma araçları, oteller, çay bahçeleri, AVM’ler ve buralardaki sinema salonları, bilardo salonları gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanlar kontrolden geçirildi. Belediyeye ait araçlardan anonslar yapan ekipler kurallara uyulmasını istedi. Kentin kalabalık ve işlek noktalarına da çıkarma yapan ekipler, maske kullanmayan vatandaşlara para cezası keserken, alışveriş noktalarında bulunan esnaflara yönelik maske, sosyal mesafe ve temizlik kontrolü gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarda son dönemlerde vaka sayısının artmasının insanların kurallara uymamasından kaynaklandığına dikkat çekilerek herkesin kendi tedbirini alarak toplum sağlığını koruması gerektiği ifade edildi.

Sur’da denetim

Diyarbakır'ın en işlek caddeleri olan merkez Sur ilçesinde Gazi ve Melik Ahmet caddelerinde de koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Sedat Kayrak ile birlikte iş yerlerini denetleyen Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, denetimler yapıldıkça insanların da kurallara uymasıyla vaka sayılarında azalmaların başladığını söyledi.

Çiftçi, "Diyarbakır'da bu noktada bir azalma var. Valilik koordinasyonuyla ilgili tüm birimlerin, çalışmaları önemli mesafe aldı. Sayılarda aşağı yönlü bir gidişat var. Tabii bunun devam etmesi lazım. Sinsi bir düşmanla karşı karşıyayız. Gözle görülmeyen ancak tedbirlerle maske, mesafe ve temizlikle aşabileceğimiz bir düşmanla karşı karşıyayız. Her an hassas ve tedbirli olmak durumundayız ki bu hastalığı yenelim. Sur ilçesinde günlük 500-600 bin insan sirkülasyonun olduğu ilçede her gün aralıksız jandarma, emniyetle ve zabıtalarla alandayız. İşyerleri ve vatandaşları sürekli kontrol etmeye çalışıyoruz. Her hafta mutlaka bir işyerine birden fazla denetim yapılıyor. İlçemizde vaka sayısı kontrol altında. Bunun aşağı çekme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız daha da bilinçlendi. Muhtarlarımız, okul müdürlerimiz bizimle beraber hareket ediyorlar. Özellikle pozitif vakaların evlerden çıkmamaları konusunda çok ciddi bir gayret var. Her gün o vakalar denetleniyor. Vatandaşlarımız lütfen maske, mesafe ve temizliğine dikkat etsinler" dedi.

Editör: TE Bilişim