Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Mardin ve Siirt’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü törenleri Covid-19 tedbirleri dikkate alınarak kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü, yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da kutlandı. Kutlamaya Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, askeri ve mülki erkan, gaziler ile şehit yakınları katıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da Koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede tutulduğu kutlamaya katılanlar maske ve sosyal mesafe kuralına uydu.

Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü kutlaması Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmalarıyla başladı. Kutlama bırakılan çelenklerin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Anıt Park’ta düzenlenen törenin ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ı ziyaret etti.

ELAZIĞ

Elazığ'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü pandemi sürecinden dolayı sade bir törenle kutlandı. Valilik binası önündeki Atatürk anıtında düzenlenen programa, Vali Erkaya Yırık, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, emniyet ve askeri personel katıldı.

Törende, Vali Yırık, Korgeneral Erbaş, ve Başkan Şerifoğulları, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitliklere gidildi.Şehitlik ziyaretlerine kabirlere karanfil bırakıldı,dua edildi.

Ağustos ayının çok önemli olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, “ Zaferler kazandığımız bir aydır. Bugün de Sakarya Meydan Muhaberesinin zaferini kutluyoruz. Şehir içerisindeki şehitliklerimizi ziyaret ettik. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır düsturu ile hareket eden şehitlerimiz bizim minnet duyduğumuz canlarımızdır. Milletimize öteden beri bir kısfe giydirmeye çalışan milletler, bu kısfenin uymadığını ve olmayacağını anlamışlardır” dedi.

GAZİANTEP

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolaysıyla Demokrasi Meydanı’nda düzenlene çelenk sunma programının ardından kent protokolü Asri Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikleri ziyaret etti.

Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil belediye başkanları ile Milletvekili Derya Bakbak ve askeri erkan katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan dua sonrası kent protokolü şehit ailelerine baş sağlığı dileyerek mezarlara karanfil bıraktılar. Şehitlik ziyareti sonrası program sona erdi.

Mardin

30 Ağustos Zafer Bayramının 98'inci yıl dönümü, Mardin'de de kutlandı. Korona virüs tedbirlerinin alındığı kutlamaya katılanlar maske ve sosyal mesafe kuralına uydu. Hükümet Konağı binasında düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi.

Programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

Siirt

30 Ağustos Zafer Bayramının 98'inci yıl dönümü nedeni ile Siirt'te etkinlikler yapıldı. Etkinlikler kapsamında kentin belirli yerlerine asılan dev Türk bayrakları, şehrin birçok yerinden görüldü. Farklı noktalara asılan Türk bayrakları, esnaf ve vatandaşları memnun etti.

Editör: TE Bilişim