Fuat Bulut-Özel Haber

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Araltek Telekomünikasyon Şirketi, koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli bir hizmete imza attı. OSB’deki şirket merkezinde üretilen koruyucu şeffaf siperlikler, şirketin sahibi ve aynı zamanda Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olan İş İnsanı Ali İhsan Özdoğan tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’e ücretsiz olarak teslim edildi.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e özel demeç veren Ali İhsan Özdoğan, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün, Türkiye’yi de olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Salgınla mücadelede ilgili ve yetkili tüm kurum ve kuruluşların seferber olduğunu ifade eden Özdoğan, “Salgının durdurulması ve yaşamın normale dönmesi için bilim insanları gece gündüz araştırma yapıyorlar. Diğer taraftan hükümetler sağlık başta olmak üzere ekonomiyi ve sosyal yaşamı daha olumsuz etkilerden korumak için çeşitli önlemler alıyorlar. Bu konuda çeşitli ekonomi paketleri ve sosyal tedbirler açıklanmış ve uygulamaya konulmuştur. Ülkemizde de bu salgının durdurulması ve etkilerinin azaltılması için benzer şekilde birçok tedbir alınmış ve hayata geçirilmiştir” dedi.

“En zor koşullarda dahi üretmek zorundayız”

Salgının dünya ekonomisini de olumsuz etkilediğini vurgulayan iş insanı Ali İhsan Özdoğan, şöyle devam etti:

“İhracat ve ithalat negatif bir seyir izlemeye devam ediyor. Tüm ülkeler yılsonu büyüme hedeflerini değiştirmek zorunda kaldı. Küreselleşen dünyada ekonomik tüm faaliyetler birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Salgın tüm dünyadaki tedarik zincirini de oldukça olumsuz etkilemiştir. Ancak biz sanayiciler dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan tüm zor koşullar altında, bütün tedbirlerimizi alarak üretmek ve ekonominin çarklarını döndürmek zorundayız. Üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliğini sağlamak tüm çalışanlarımızın ve ilgili tüm tarafların sağlığını korumak için gereken tüm önlemleri alarak çalışmaya devam ediyoruz.”

“Sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz”

OSBÜK ve Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali İhsan Özdoğan, salgınla mücadele ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına da teşekkür ederek, “Onlara çok şey borçluyuz. Başkalarının sağlığını koruma görevini yerine getirirken, kendi sağlıklarını da riske ettiklerini biliyoruz. Bu eşsiz özveriye saygı duymamak mümkün değil elbette. Yeri gelmişken görevini yaparken bu amansız salgın nedeniyle yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Onları unutamayız” diye konuştu.

“Yüz koruyucu siperlik üretiyoruz”

Salgına karşı mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Özdoğan, Araltek firması olarak sürece katkı sunmak için yüz koruyucu şeffaf siperlik üretimine başladıklarını söyledi.

Özdoğan, üretimin ilk ürünlerini de sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak verilmek üzere Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin’e teslim ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Salgınla topyekûn mücadele için bizler de elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu kapsamda sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, tüm çalışanlar ve diğer ihtiyaç sahipleri için işletmemizde yüz koruyucu şeffaf siperlik üretmeye başladık. Bunu önümüzdeki günlerde tüm kesimlere ulaştırmayı planlıyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, sağlık çalışanlarımıza dağıtılmak üzere siperlikleri bilabedel teslim ettik. Ayrıca Diyarbakır Organize Sanayi Bölgemizde çalışmalarına ara vermeyen tüm işletmelerimizin çalışanlarını riskten korumak için bu siperlikten dağıtacağız. Salgınla mücadelede yer alan kurumlara da koruyucu siperlikleri bilabedel vereceğiz.

Tüm dünyayı sarsan bu tür salgın dönemlerinde iş birliğini geliştirmek ve dayanışma kültürünü artırmak zorundayız. Üretimde ve istihdamda sürdürülebilirliği sağlamak en önemli görevimizdir. Tüm halkımızı Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate almaya ve bunlara uymaya davet ediyorum. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, bu salgınla mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Birlikte başaracağımıza inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim