Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Alınan bilgiye göre Tahtalı Kastel Sokak'taki Çomar Ailesi'ne ait 3 numaradaki iki katlı tarihi avlulu ev, yağışlar nedeniyle önceki gün gece yarısı çöktü. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, haber verilmesi üzerine sokağa gelen polis ekipleri, AFAD ve itfaiye ekipleri giriş ve çıkışları yaya geçişine kapattı. Sur Belediyesi Zabıta Ekipleri de dün sabah olay yerine giderek, uyarıcı levha astı.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan evin sahibi Nihat Çomak, restorasyon için 2015'te Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne başvurduğunu, karar çıkmasına rağmen görevlendirilen mimarın yüksek miktarda para istemesi nedeniyle yapamadıklarını söyledi.

İki yıl önce yangın çıkmış

Kendilerinin 12 yıldır evde oturmadıklarını ifade eden Çomak, "İki yıl önce kiracı otururken evde yangın çıkmıştı. Daha sonra da kimseye kiraya vermedik. Ancak zaman zaman yaşanan döküntüler nedeniyle ilgili yerlere müracaat ettik ancak sonuçsuz kaldı. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Evin tarihi eser kategorisinde olduğu için enkazın kaldırılmasına izin verilmediğini vurgulayan Nihat Çomak, "Bize göre tarihe değer verilmiyor. Verilseydi zamanında restore edilirdi. Ya da enkazı bir cenaze gibi sokak ortasında bırakılmazdı. Biz hukuki mercilere başvuracağız. Devlet eğer tarihe değer veriyorsa gelsin hem enkazı kaldırsın hem da restore etsin" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim