Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, yazılı metinleri çoğaltmak, tiyatro repertuarına yeni, özgün, çağdaş tiyatro eserleri ve yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 2. Ulusal Türkçe- Kürtçe (Kurmanci) Oyun Yazma Yarışmasının kazananları ödüllendirildi.

Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye 7 bin 500 lira, 1. ve 2. Mansiyon 5 bin lira ile ödüllendirilen yarışmanın ödül töreni Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Ödül töreninde açılış konuşması yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Çelik, ilkini 2019 yılında düzenledikleri oyun yazma yaşamamızın ikincisini bu yıl Türkçe ve Kürtçe yapma kararı aldıklarını söyledi.

Yarışmayı geleneksel hale getirmeye hedeflediklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

“Bu yarışma ile genç yazar adaylarını yeni metinler yazmaya yüreklendirmek, cesaretlendirmek, tiyatro sanatına nitelikli eserler kazandırmak, yerli tiyatro eserlerinin en yeni örneklerini okuyucu ve elbette ki seyircilerle buluşturmak için tüm ekibimizle beraber elimizden gelen gayreti göstermeye çabalıyoruz.”

Yarışmayı bu yıl vefat eden usta oyuncu Rasim Öztekin’e adadıklarını anımsatan Çelik, sanata ve özellikle tiyatroya katkıda bulunmanın yerel yönetimlerin sorumluluklarından birisi olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim