DİYARBAKIR - Türkiye genelinde koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki gün boyunca uygulamaya koyulan sokağa çıkma yasağı, Pazartesi günü saat 05.00'te sona erdi. Yasak süresince açık olan farklı iş kollarında çalışanlar ise aldıkları izin belgesiyle işyerlerine gidebilecek.

Fırın ve eczanelerin açık olduğu kentlerde, marketler saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verecek. Yurttaşlar araç kullanmaksızın marketlere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Lokanta ve restoranlar ise, 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da iki gün boyunca sessizlik hakimdi. Kentteki sessizlik özellikle Yenişehir ilçesinin en kalabalık yerleri olan Gevran ve Ekinciler Caddesi ile kentin meydanları sessizliğe büründü.

Sabahın ilk saatlerinde caddeler üzerinde yurttaşların işyerlerine gitmek için duraklarda araç beklediği görüldü. Sınırlı sayıda çalışan minibüslerde ise sürücüler araca binenlere izin belgelerinin olup olmadığını sorarak araca bindirirken, trafikte bir azalma olsa da kent genelindeki caddeler üzerinde seyir halindeki özel araç sayısının çok olması dikkat çekti.

Kent genelinde zırhlı polis araçları yoğunluğu da yaşanırken, polis ekipleri dışarı çıkan yurttaşları durdurarak kontroller yapıyor.

Kentin tarihi Sur ilçesinde ise, yurttaşların ve turistlerin en uğrak noktası olan Balıkçılarbaşı'ndaki bütün dükkânların kepenkleri kapalı. Belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarını sürdüğü sokakları kediler, köpekler ve kuşlar doldurduğu görüldü.

VAN

Yasak sonrası Van’ın sokak ve caddeleri de boş kaldı. Kentin sadece Cumhuriyet ve Maraş caddeleri ile Beşyol meydanında kısmi araç hareketliliği görüldü. Kimi cadde başlarında zırhlı araçlar bekletilirken, temel ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan yurttaşlar, sık sık polisler tarafından kimlik kontrolünden geçiriliyor.

MARDİN

Yasakla birlikte sessizliğe bürünen bir diğer kent Mardin oldu. Günlerdir devam eden kötü hava koşullarının aksine yasağın ilk gününde bahar havasının hakim olduğu kentte, ana caddeler ve ara sokaklar boş kaldı. Paket servisi yapan işyerleri ve fırınların dışında kepenkler açılmadı. Kentin ana caddeleri ve tarihi sokaklarında sadece alt yapı hizmeti veren işçiler çalışıyor.

Editör: TE Bilişim