Diyarbakır Metal Sanayi Sitesi'nde bulunan bir lojistik firmasında talep ettikleri mesai ücretleri verilmeyince işveren hakkında dava açma yoluna giden 10 işçi, 27 Ocak'ta işten çıkarıldı. Tazminatları verilmeden işten atılan işçiler, 10 Şubat’la birlikte firma önünde 3 gün boyunca eylem yaptı.

Eylemlerini sürdürmek isteyen işçilere, Valiliğin “yasak” kararı gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Daha sonra işçiler, karakola ifade vermeye çağrıldı. Yasağa rağmen eylem yaptıkları gerekçesiyle ifadeleri alınan işçiler Diyarbakır'daki yasak kararından kaynaklı firmanın İstanbul'da bulunan merkezinde haklarını arama kararı aldı. 

 İş güvenliği yok

 İstanbul’da firma yetkilileriyle görüşmesi beklenen işçilerden Ebedin Eryılmaz, 20 Aralık'ta iş yeri sahibi ile fazla mesailer ve eksik yazılan sigortalar konusunda görüşmeye gittiklerinde "Bize mesai hesabı yapanlar ile işimiz olmaz" cevabı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, 10 kişinin işten çıkarıldığını söyledi.

Eryılmaz, günde 13 saatin üzerinde çalıştırıldıklarını kaydederek, "Yasal olan hakkımızı istedik, ancak bizi kapı önüne koydu. İşsizlik maaşı almamızı engellemek için bizi istifa etmiş gibi gösterdi. Haftanın 7 günü çalıştırılıyorduk ancak sigortada 6 gün olarak gösteriliyordu. Servis aracımız yok. İş güvenliği yok. Baret yok. Şoför ve kurye olmamıza rağmen bize bütün işleri yaptırıyorlardı" diye konuştu.

Daha öncede iş yerinde çalışan 20 işçinin yaşanan sıkıntıları dile getirdiği için işten atıldığını öne süren Eryılmaz, "3 günlük bir eylem gerçekleştirdik. Hemen emniyetti çağırdılar. Bize yasaklanan eylemi biz ana firmanın önünde gerçekleştireceğiz. İstanbul'da eylemimize devam edeceğiz" dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim