Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde ikamet eden Ayşe Ayzit (39) isimli vatandaş, maddi imkanları olmadığı için evini geçindiremediğini ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na yardım çağrısında bulunup Beyoğlu’ndan kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Maddi imkânsızlıktan evine ekmek alamadığını ve yardıma muhtaç olduğunu ifade eden Adım Ayşe Ayzit,  “39 yaşındayım, 3 tane çocuğum var. Biz mağdur insanlarız. Bizim her şeye ihtiyacımız var. Bir evde olabilecek her türlü ev eşyasına ihtiyacımız var. Ayrıca evimin geçimini yapabilmek için aylık sabit bir gelire ihtiyacımız var. Çünkü ben çalışmıyorum, işim yok,  bir gelirim yok. Ayrıca bize destek olacak insanlar da çevremizde yok. Gerçekten mağdur durumdayız. Evli değilim, eşimden şiddetli geçimsizlikten dolayı boşandığım için ailem de bana destek vermiyor. Çocuklarımdan ben sorumluyum. Kiracı olduğum için kiramı ve faturalarımı ödemekte güçlü çekiyorum” dedi.

“Tableti hayalimizde görürüz”  

Çocuklarının masrafı karşılamakta güçlük çektiğini belirten Ayzit, “Hayatımı idame ettirmekte güçlük çekiyorum. Maddi desteğe ihtiyacımız var. Çocuklarımın üçü de öğrenci ve tabletimiz olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamıyoruz.  2 çocuğum 3. sınıf öğrencisi, büyük olanı da 7 sınıfa gidiyor. Evimde internet olmadığı için eğitimden de faydalanamıyoruz. Bırakın tableti, evimizde yiyecek ekmeğimiz bile yok. Biz tableti ancak hayalimizde görürüz” diye konuştu.

Bir iş yapamadığı için bazen evinde emek pişiremediğini ve çocuklarının aç halde yatağa girdiğini aktaran Ayzit, “Fakir fukara babası olan ve sürekli yardıma muhtaç aileleri ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na, Kızılay Bağlar Şubesi ile Bağlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına(SYDV)’ye de sesleniyorum. Gelin görün durumumuzu evimizde yatacak bir yatağımız, oturacak bir koltuğumuz, yemekleri koyacak bir buzdolabımız bile yok. Her şeyi bırakın evde yemek yapacak bir tüpümüz bile yok. Her şeyden mahrumuz. Normalde gündelik temizlik işlerine gidiyorum ama bu iş de 10 günde bir ya var ya yok. Zaten o gün de çalışıp da kazandığım para 70-80 TL ve onu da eve varmadan çocuklarıma yiyecek alıyorum. İşe gitmediğim zamanlarda çocuklarım yatağa aç giriyorlar, bir şey yemeden uyuyorlar. Tenceremizde kaynatacak yemeğimiz olmadığı için haliyle aç kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim