DİYARBAKIR - İstanbul’da bazı suçların faili olduğu iddiasıyla Hamit Şehirli, hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Diyarbakır’da yakalanan Şehirli, gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra özel yetkili mahkeme tarafından görülen ilk duruşmada 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlunun suçsuz olduğunu iddia eden ve ona bu iftiralardan suçlamaları yapan hakim, polis ve savcıların FETÖ'den ihraç edildiğini öne süren anne Şadiye Şehirli, “Oğlumu FETÖ’cü polis, savcı ve hakimler yargıladı. Diyarbakırlı olduğu için bu kadar ağır ceza verdiler. Oğlum yeniden yargılansın” dedi.

İstanbul’da 2008 yılında işlenen bazı suçların faili olduğu iddia edilen Hamit Şehirli, hakkında yakalama kararı çıkartılarak, Diyarbakır’da yakalandı. Şehirli, gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra özel yetkili mahkeme tarafından görülen ilk duruşmada 15 Temmuz Darbesi’nden sonra FETÖ'den dolayı ihraç edilen polis, savcı ve hakimler tarafından hakkında oluşturulan 500 sayfalık iddianameden dolayı 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aile defalarca oğlunun suçsuz olduğunu iddia ederek yeniden yargılanmasını isterken, yapılan başvurular ise sonuçsuz kaldı. Tekirdağ 1. Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Hamit Şehirli, ailesini her defasında arayarak suçsuz olduğunu beyan etti. 13 yıldan bu yana cezaevinde olan Şehirli’nin annesi Şadiye Şehirli, (62) gözyaşları içerisinde yetkililere çağrıda bulundu.

“Dosyası yeniden açılarak yargılansın”

Gözyaşları içerisinde oğlunun 13 yıldır cezaevinde olduğunu ve kendisini göremediğini belirten anne Şehirli, “Benim oğluma iftira attılar. Küçük bir olayda oğlumun üzerine iftira attılar ve hiç işlemedikleri suçları üzerine atıp 52 yıl ceza verdiler. Oğlum Hamit 13 yıl oldu cezaevindedir. Dönemin FETÖ’cü polis ve hakimleri bir oldu, oğlumun Diyarbakırlı olmasından kaynaklı üzerine iftira attılar. Bu dosyada yer alan hiçbir suçu da oğlum yapmamıştır, oğlum bu suçları işlemişse yeri iyidir ama oğlum yapmamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Kendilerine bir anne olarak rica ediyorum. Benim oğlum suçsuzdur ve dosyası yeniden açılarak yargılansın” dedi.

  “Kardeşime suçsuz yere 52 yıl hapis cezası verildi”

Şehirli'ninablası  Fatma Akdemir de kardeşinin haksız yere yıllardır cezaevinde olduğunu iddia ederek, "Kardeşim 13 yıldır cezaevinde. Ben kardeşimin yanına sadece bir iki defa gittim. Çocuklarım küçük olduğu için daha gidemedim. Hamit Şehirli’nin dosyasını FETÖ'cü polis ve hakimler tarafından açıkçası kabartıldı.  Benim kardeşim 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tek istediğimiz yeniden yargılanmasıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim