Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Belediyesi’nce, ilçedeki ibadethaneleri, koronavirüs tehdidine karşı dezenfekte etmeye başladı. 

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından toplu yaşam alanlarındaki temizlik önlemleri artırıldı.

Yenişehir Belediyesi  de bu kapsamda ilçedeki tüm ibadethaneler koronavirüse karşı dezenfeksiyon çalışması başlattı. Koronavirüsün tespit edildiği ilk günden itibaren Temizlik İşleri Müdürlüğünce özel olarak kurulan 10 kişilik ekip ve İbadethane Temizlik Aracı ile yürütülen dezenfeksiyon çalışması ilk olarak Ofis Caminde başlatıldı. Ekipler, caminin kullanılan bütün alanlarında koronavirüsü önlemeye yönelik temizlik yaptı.

“Paniğe gerek yok, tedbirler alınıyor”

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, "Yenişehir Belediyesi olarak koronavirüsün Ülkemizde görülmesinin ardından durumu ciddiye alarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmeye başladık. Bu anlamda Belediye olarak özellikle ilçemizdeki toplu yaşam alanlarında dezenfektan çalışmaları kapsamında, tüm ibadethaneler virüse karşı tedbir amaçlı temizlik yaptık. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olsunlar, koronavirisüne karşı her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. Paniğe kapılacak bir durum yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim