DİYARBAKIR - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi, sendikalarına gerçekleşen yer değişimlerine tepki göstermek için Gar İstasyonu’nda basın açıklaması düzenledi. Birçok sendika üyesinin katıldığı açıklamada basın metnini BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt okudu. 

Sendikalarının Ankara, Malatya, İstanbul şubelerinde aralarında merkez yürütme Kurulu üyelerinin de olduğu çok sayıda üyelerinin cezalandırma ve yerlerini değiştirme yoluyla susturulmak istendiğini öne sürdü. Bokzurt, İzmir Şubeleri'nde bulunan 4 arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yönetiminin almış olduğu kararla yerlerinin değiştiğini paylaştı. Daha önce de yaşanan yer değişimlerinin olduğunu fakat bu değişimlerin mahkemeler tarafından iptal edildiği ve arkadaşlarının görev yerlerine geri getirildiğini belirten Bozkurt, “Bu yer değişimleri sendikal faaliyetlerimiz engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır. Bu hukuksuzluk açıkça ortadadır; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunundaki memurun ve sendika yöneticilerinin güvencesi hakkındaki maddeler, TCDD’nin bu yer değiştirme kararlarıyla yok sayılarak suç işlenmektedir” dedi.

Bugüne kadar demiryollarının geliştirilmesi amacıyla açıklamalar yapıp raporlar yayınladıklarını yine onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı tren kazalarının bir daha yaşanmaması için kazaların gerçek nedenlerini açığa çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Bozkurt, “Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile demiryollarımızın getirilen durumu ortadadır. Sendikamıza yönelik bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır” ifadesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim