Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil ile DTB Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri başlayan Mezopotamya Tarım Hayvancılık fuarına katılım sağlayan 101 Firmayı ziyaret etti.  Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık fuarının pandemi nedeniyle etkilenen  bölge ticaretine olumlu katkılar sunacağına inandığını belirten Yeşil, Diyarbakır ilimiz sahip olduğu tarım potansiyeliyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında yer almaktadır” dedi.

“Bir yıldır küresel pandemi krizini göz önünde bulundurursak kentimizin önemi bir kez daha iyi anlaşılacaktır” diyen Yeşil, şöyle dedi:

“Bu nedenle Türkiye’nin tarım kentlerinden biri olan Diyarbakır’daki potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekir.  Verimli arazilerimiz tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi açısından büyük bir avantaj oluşturmaktadır. Kamu, özel sektör ve toplum, işbirliği içinde çalışarak bu potansiyeli üretime dönüştürülebiliriz. Bu amaçla Hükümetimizin destekleri ile büyük bir hızla yapılan sulama alt yapı projeleri, kalkınma programları, Organize Sanayi Bölgelerimiz Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek çok önemli yatırımlardır. Bu yatırımların yanı sıra Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayi olmak üzere Tekstil ve İplik fabrikaları gibi Kalıcı yatırımlar ile Yurt dışından sağlanan makine ve ekipmanlarına yönelik gerek kamusal alanda, gerekse finansal kuruluşlar nezdinde verilen desteklerde ilimiz özelinde pozitif ayrımcılığa dönüştürülmesi gerekmektedir.

İstihdama büyük katkı

Özellikle verilecek bu destekler sayesinde Tekstil Üssü haline gelecek olan ilimizde istihdam sorununa da büyük ölçüde katkı sağlanmış olunacaktır. Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nın şehrimizin Sosyal, kültürel, ekonomik hayatına ve tarım sektörüne büyük katkılar sağlamasını ve yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim