Zabıta ekibi, iki çocuğun yaşamını yitirmesine yol açan ‘şırıngalı çikolata’ denen ürünün, okul kantinlerinde satılıp satılmadığını ve çocukların sağlığını tehdit eden diğer ürünlerin bulunup bulunmadığını tespit etmek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Okul kantinlerine ve yemekhaneye giren zabıta ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihlerini ve TSE damgası olup olmadığını tek tek kontrol etti.

İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantin ve personelin genel hijyen durumu ve kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu gibi konularda da denetim yaptı.

Sur Belediyesi zabıta ekipleri okullardaki kantinleri denetledikten sonra, uyulması gereken kurallar hakkında kantin yönetici ve çalışanlarını da bilgilendirdi.

Denetimler devam edecek

Okul kantinlerine belli aralıklarla denetimlerini sürdüren Sur Belediyesi zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını önlemek amacıyla ilçedeki okul kantinlerini kapsamlı bir şekilde denetledi.

Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, çalıştırma ruhsatları bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Ekipler, eksikleri bulunan kantin sahiplerine uyarıda bulunurken, yasak olan yiyecek ve içecek satan kantin sahiplerine de gerekli işlemleri yaptı.

Denetimden tam not alan kantin yöneticilerine kurallara uydukları için teşekkür eden ekipler, halk sağlığı ve çocukların sağlıklı gelişimleri için işletmelerin kurallara uymalarını sağlamak amacı ile yapılan denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim