Sedat IRMAK

DİYARBAKIR- 24 Haziran’da yapılacak olan Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklarını tamamlayan AK Parti Diyarbakır İl örgütü, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımı Milletvekili adaylarını halka tanıttı.

 

Bir düğün salonunda yapılan aday tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayları Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, Mehmet Emin Yılmaz, Erdal Atik, Çiğdem Akyıl Akaylar, Remzi Çayır, Fehmi Kardeşoğlu, Muhammed Ahmet Mahsum Melikoğlu, Emre Yazıcıoğlu, Nezihe Kent, Mustafa Güleken ile parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

“Diyarbakır bir kültür ve turizm merkezi olacak”

 

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak’ın açılış konuşmasını yaparak katılanları selamlaması sonrası kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,"Biz asırlardır burada Selahattin Eyyubi'nin torunları ile Kılıçarslan'ın torunları yan yana, kol kola olduk. Bütün şehirlerimize hem Kılıçarslan'ın hem de Selahattin Eyyubi'nin ruhunu nakşettik. Anadolu böyle fethedildi ve milletimizin yurdu oldu. Barışı, dostluğu ve kardeşliği kalpten isteyerek, yolumuza devam edeceğiz. İnşallah çok daha güzel günlere gideceğiz. Ne mutlu ki Selahattini Eyyubi turonu olan siz Diyarbakırlı kardeşlerimiz ile beraberiz. Diyarbakır aynı zamanda medeniyetler şehri, suruyla, iç kalesi ile,hevsel bahçeleri ile içinden nice insanların geçtiği şairlerin ve yazarların burada şiirler söylediği bir şehirdir. Diyarbakır bir kültür ve turizm merkezi, Diyarbakır üretim merkezi ve Diyarbakır bir ilim şehri olarak bir büyükşehir olacak” dedi.

 

“Bizim için herkes Hz. İnsandır”

Bir asırdır başlayan bir oyun maalesef bu bölgede emperyalist güçler tarafından yeniden sergilenmeye çalışılıyor. Bu bölgenin insanlarını suni sınırlarla bir birinden ayrılanlar şunu başaramadılar. Türkiye ile Kürdü, Kürdü ile Arap'ı birbirinden ayırmaya güçleri yetmedi. İnsanları sınırlara böldüler ama gönüllerini ve zihinlerini bölemediler. Bizim için Türk’te, Kürt’te Arap’ta ve Acem’de hepsi birdir. Bizim için herkes Hz. İnsandır. Hiç kimsenin bir diğerinden farkı yoktur” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından adaylar halka tanıtılmasıyla etkinlik son buldu.

Editör: TE Bilişim