Bir gazete de yayınlanan haberine göre, AK Parti ve MHP'de Cumhur İttifakı parti il teşkilatlarının kazan kaldırmasına neden oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyen MHP aynı jesti AK Parti'den Manisa, Mersin ve Adana için beklerken, AK Parti il teşkilatları ise MHP adayını destekleyemeyeceklerini bildiriyor.

Cumhur İttifakı'nda çatlağa neden olan bir diğer gelişme ise AK Parti belediye başkan adayları manidar açıklamalarla ittifaktan rahatsızlıklarını dile getiriyor.

AK Parti il teşkilatları ittifaka tepki göstererek, MHP adayını desteklemeyeceklerini genel merkezlerine bildiriyor. Cumhur İttifakı'nda en büyük çatlağın başında Manisa geliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Manisa'da aday göstereceklerini" belirtmesine rağmen 'bu adayın Cumhur İttifakı adayı mı olacak' muamması sürüyor.

AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın MHP adayını kabul etmediği hatta MHP adayı ile Cumhur İttifakı'nın kazamayacağını belirtiyor. AK Parti Manisa İl Teşkilatı 5 milletvekilli çıkardığı Manisa'da 1 milletvekili çıkarmış MHP'yi desteklemenin mümkün olmayacağını parti üst yöneticilerine bildirdi.

Adana ve Mersin'de vekil sayısı tartışması

AK Parti'de milletvekili sayısını Adana ve Mersin il teşkilatları da gündeme getiriyor. Cumhur İttifakı'nda çıkmaza neden olan 3 ilde AK Parti teşkilatları kendi oyu ve milletvekili sayısının yüksek olmasından dolayı MHP adayını desteklemeyeceklerini belirtiyor.

Mersin'de 4 milletvekili çıkaran AK Parti teşkilatları, 2 vekil çıkaran MHP konusunda genel merkezlerine ters düştü. Aynı durum 5 milletvekili çıkaran AK Parti Adana teşkilatının da gündeminde. İstifaların yaşanmasından endişe eden AK Parti'nin 3 ilde teşkilatlarını ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim