Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’da havaların soğuması ile birlikte tezgâhlarda balıklar bollaşırken, artan giderler fiyatların düşmesine engel oluyor. Birçok bölgede soğuk hava ve kar yağışının etkili olmasıyla bollaşan balık, işyerlerinin artan giderleri nedeniyle fiyatların düşmesine engel oluyor.

 

Diyarbakır’da balık satıcısı olan Salih Yüksel, balıkların bu sene balık çeşitlerinin bol olduğunu fakat artan işyeri giderlerimizden dolayı fiyatları düşüremediklerini söyledi.

 

Alım gücü düştü

Vatandaşın alım gücünün de düştüğünü aktaran Yüksel;  “Kırmızı ve beyaz etin pahalılığından dolayı halk balığa yöneldi fakat alım gücü de düşünce eskiden 3 kilo balık alan kişi şimdi 1 kilo alıyor. Alabalık almak ise artık hayal oldu” dedi.

 

“Vatandaş bu fiyatlara alamıyor”

Alabalığın az çıkmasın havaların çok büyük rol oynadığını ifade Yüksel, “Alabalık artık günlük bizlere sürpriz yapabilir. Bir çıkıyor bir çıkmıyor. Az çıkınca da ister istemez fiyatlara yansıyor. Artan giderleri de hesapladığımızda ve alabalık satılmayınca işlerimizde istediğimiz gibi olmuyor. Vatandaşlara pahalı geliyor. 20 TL ve birçok vatandaş bu fiyatlara alamıyorlar. Millet ucuz balık ne ise o gün tezgâhlarda onu alıyor artık. En ucuz balık ise hamsi onu da 10 liraya satıyoruz. Şuanda tezgahımızda hamsi 10 TL, palamut, 18 TL,  alabalık ise 20 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim