Diyarbakır’da, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, kahvehaneye daldı. İş yerinin açık olmaması faciayı önlerken, kazada araçta bulunan 6 kişi yaralandı. Bina sakinleri, kaza sonrası deprem olduğu endişesiyle sokaklara fırladı.

Olay, Bağlar ilçesinde bulunan Yunus Emre Mahallesi Kardeşlik Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, seyir halinde olan araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıktıktan sonra kahvehaneye girdi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bina sakinleri deprem olduğunu sanarak sokağa fırladı

Kazanın yaşandığı anda, aracın girdiği kahvehanenin kapalı olması faciayı önledi. Öte yandan dükkanın üstünde bulunan bina sakinleri de kaza sonrası deprem olduğu endişesi ile evlerini terk ederek sokağa çıktı. Bir süre sonra deprem olmadığını öğrenen vatandaşlar, daha sonra tekrar evlerine döndü. Kaza nedeniyle iş yerinin darabaları sökülüp kullanılamaz hale gelirken, güvenlik güçleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Editör: TE Bilişim