Burada konuşan Soylu trafik kazalarına deyindi. Trafik denetimlerinin yoğunlaşması sonucu vatandaşlardan gelen şikayetlere değinen Soylu, şunları kaydetti:

“Denetlemeleri artırdık. Şikayetlerinizi anlıyorum. Polis çok ceza kesiyor, trafikte çok ceza var. Bir muhasebe yapalım ve kararını milletimiz versin. Sadece Kasım ayında yaptığımız denetlemelerle birlikte 2017 yılı Kasım ayına göre ölümlü kaza oranı yüzde 29, ölüm sayısı yüzde 28 tüm Türkiye’de azaldı. Gün gün takip ediyorum. Dün akşam da rakamlarını aldım. Aralık ayında bu rakam yüzde 40’a çıktı. Yani geçen yıl kaybettiğimiz her 10 kişiden 4’ünü bu Aralık ayında kaybetmedik. Her yıl 7 bin 400 trafik kazalarına can veriyoruz. Yüzde 30 azalttığımızı düşünelim. Bir karar vereceğiz, ya 3 binin üzerinde insanın ölmesine göz yumup denetlemeleri azaltacağız veya denetlemelerimizi aynı kararlılıkla devam ettireceğiz, bana trafik polisi ceza kesmesin diye telkin edenler, vatandaşlarımıza aman ne olursunuz trafik kurallarına uyalım diye telkinde bulunacaklar. Milletim hangi kararı verirse boynumuz kıldan incedir. Bu trafik cezalarından gelen paralar maliyeye gitmiyor. Bu trafik cezalarından gelen paralar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal bütçesine gidiyor ve oradan fakir fukaraya dağılıyor.”

Bakan Soylu, konuşmasının ardından dereceye giren ilk 3 öğrenciye hediye takdim ederek, mezun olan 737 polis memuru ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim