Sedat IRMAK

Diyarbakır'da Baro Başkanı Cihan Aydın, açlık grevi eyleminde olan bir tutuklunun yakını tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradı.

 

Yapılan fiziki saldırı sonrası Baro Başkanı Cihan Aydın ve çok sayıda avukat Adliye binası önünde açıklama yaptı.

 

Burada konuşan Aydın, “Açlık grevinde olan bir tutuklu yakını, oğlu ile yeterli ilgilenmediğimi illeri sürerek bize fiziki saldırı ve hakarette bulundu. Çok konuşmamıza rağmen saldırdı. Bu bireysel saldırı değil, örgütlü bir saldırıdır. Böyle bir örgütlü bir saldırının organize edilmesini kınıyoruz. Tahir Elçi’nin failleri ortaya çıkmadan baroya yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Tahir Elçi’yi öldürmekle bu baroyu susturamazsınız, bizi de susturamazsınız. Bunu bu işin arkasında bulunan herkese çok açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Biz buradayız, alnımız ve göğsümüz açık bir şekilde mesleki faaliyetlerimizi yürüteceğiz, kesintisiz bir şekilde de yürütmeye devam edeceğiz. Saldırının sonuçsuz kalmaması için Başsavcı ile görüşeceğiz” dedi.

 

Barolar birliği olayı kınadı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı kınadı.

 

Favzioğlu şunları söyledi; “Diyarbakır Barosu Başkanımıza, açlık grevi yapan bir tutuklunun yakınları tarafından saldırı düzenlenmiştir. Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Başkanımıza, saldırıda yaralanan meslektaşımıza ve baro personelimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz”

Editör: TE Bilişim