Sedat IRMAK – ÖZEL HABER 

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, hastane olarak Diyarbakır halkının memnuniyeti için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

 

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, gazetemize hastane çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, hastanelerinde bütün birimler dahil toplamda bin 100’e yakın personelin görev yaptığını belirterek, “Hastanemize günde 6 bin civarı hasta geliyor, bunların 4 bine yakını poliklinik girişidir, 2 bine kadarı da acil servis girişidir. Poliklinik girişi yapan 4 bin kişiye baktığınızda bu oranın belki de yüzde 30’u çok rahatlıkla aile hekimlerimiz tarafından tedavi olabilir ve bize gelmelerine hiç gerek yok. Basit bir bademcik enfeksiyonu, soğuk algınlığı veya ayak burkulması gibi vakalar direk aile hekimlerine gitmiş olsa bu kalabalığı belki de görmemiş olacaksınız, işte bu ve benzer sebeplerle ilgili olarak hastalarımız ile bir türlü sorun ve şikayetleri minimum seviyeye indirmek için sonuna kadar gayret sarf ediyoruz” dedi.

 

“İnsanlara hizmet insanlığa hizmettir”

 Her gün periyodik olarak hasta ve hasta yakınları ile personelleri ziyaret ettiklerini belirten Başhekim Özkul,  “Hastalarımıza vereceğimiz hizmetin kalitesini her zaman üst seviyede tutmak adına idare yönetimi olarak denetimlerimizi sıklıkla yapıyoruz. Hasta ve hasta yakınları ile personellerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. 2018 yılında Sağlık Bakanlığı Verimlilik Daire Başkanlığı tarafından hastanemizde yapılan verimlilik yerinde değerlendirme sonunda 89.4 puan alarak il genelinde başarıya imza atmıştır. Göreve atandığım bugüne kadar kent halkına en iyi hizmeti veriyoruz. İnsanlara hizmet insanlığa hizmettir şiarıyla çalışıyor ve çalışmalara devam ediyoruz. Yeni projelerimiz var, onları da en kısa sürede hayata geçireceğiz” ifade etti.

 

“Hastanedeki odamın kapısı sürekli açıktır”

 Vatandaşların hastane ile ilgili sorunlarını kendisine iletmesini isteyen Özkul, “Hastanedeki odamın kapısı sürekli açıktır. Şikayeti olan, sıkıntısı olan her kişi gelip benimle görüşebilir. Bizler halkımızın her türlü sağlık sorunlarının aşılması için çaba gösteriyoruz. Zaman zaman ortaya çıkan bazı aksaklıklarında ortadan kaldırılması için çabalarımız sürüyor. Günde birlerce kişinin bir anda geldiği hastane de her kişiyi memnun etmeye çalışıyoruz. Bizler gibi hastane de çalışan her personelde aynı duygu ve düşüncelerle hareket ediyor. Bizim birinci önceliğinin hasta olarak hastaneye gelen vatandaşlarımızı memnun etmektir” şeklinde konuştu

 

Diyabet okulu dördüncü eğitim programı

 Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde Diyabet Okulu dördüncü eğitim programı 30 Ocak 2019 saat 13:00'da düzenleneceğini de hatırlatan Başhekim Özkul, “Diyabet okulu dördüncü eğitim programı 30 Ocak 2019 saat 13:00'da düzenleyeceğiz. Katılmak isteyenler Diyabet Polikliniği’mize başvurarak veya 0412 2285430 (Dahili 1277) arayarak kayıt yaptırabilirler. Programımıza tüm hastalarımız ve şeker hastalığı konusunda bilgi sahibi olmak isteyen halkımız davetlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim