Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi’ne bağlı 500 Evler, Çöl Güzeli Konutları ve Afat Evleri’nin bulunduğu bölgede bozuk olan yolların son hali ve çöplerin toplanmaması vatandaşın tepkisini çekiyor.

Delik deşik köstebek yuvası gibi olan sokaklar vatandaşları mağdur ederek çileden çıkardı. Özellikle yağışlı havalardan dolayı, yollar çamur içinde kalarak köstebek yuvasını andırdığı görüldü. Temizliğin de hiç yapılmadığı görülen sokak aralarındaki biriken çöpler dikkat çekiyor.

İlgili belediye yetkililerine seslenen vatandaşlar, "Yağmur yağdığında yollarımız hep çamur içinde kalıyor. Araçlar bile zor geçiyor bu yollarda ve bu durum uzun zamandır böyle. Bozuk olan yollardan dolayı perişan oluyoruz. Bizler vatandaş değimliyiz, biz hizmeti hak etmeyecek ne yaptık. Sorumlulara sesleniyoruz, bu yolları düzeltin. Bu çileye son verin” diye tepkilerini dile getirdiler.

“Vatandaşların şikayetini belediyeye aktardım”

Yolların bozuk olmasından ötürü vatandaşlardan birçok şikayet aldığını aktaran Mahalle Muhtarı Sait Aydemir, “Bana şikayete gelen vatandaşların tüm görüşlerini alıp, ilgili belediye yetkililerine aktarıyorum. Geçtiğimiz yıl Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’ya, yolların köstebek yuvası haline geldiğini ve bu durumdan ötürü çok mağduriyetler yaşandığını aktardım. Ozan bey de bana, 7 gün içerisinde gerekli proje çalışması yapılarak, fen işleri ekiplerinin seninle koordinasyon içinde çalışıp yolları en kısa sürede düzeltileceği sözünü verdi. Ama ne yazık ki Kayamakam ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı Tokat iline vali olarak atanmasının ardından her hangi bir çalışma yapılmadı ve yapılacak sözüne rağmen yolların durumu böyle bozuk bir halde kaldı” dedi.

“Vatandaşlara verecek sözüm kalmadı”

500 Evler, Çöl Güzeli Konutları ve Afat Evleri’nin bulunduğu bölgedeki yoların bozuk olmasından dolayı ambulansların bile acil durumda gelemediğini belirten Mahalle Muhtarı Sait Aydemir, “Kent içinde yapılan hizmetleri görüyoruz. Vatandaşlar bu hizmeti görünce burada da aynı hizmeti eşit bir şekilde yapılmasını istiyor. Bende bu mahallenin muhtarı olarak her defasında söz veriyorum, en kısa sürede yapılacağını ama her hangi bir çalışma başlamamasından dolayı artık kendilerine verecek sözüm kalmadı. Sizin aracılığınızla ilgili belediye yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istiyorum. İnşallah en kısa sürede çözüme kavuşur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim