Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) arasında gerçekleşen Diyarbakır, Van, Mardin, Muş ve Batman'da bağımsız adaylarıyla seçime katılan Yurtsever Demokrat İttifak adayları 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor.

 

Çalışmalar kapsamında Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel’in ile birlikte Yurtsever Demokrat İttifakı’nın desteklediği Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Sait Aydoğmuş, Bağlar İlçe Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Hidayet Fidan, Kayapınar İlçe Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Zeki Ekinci, Yenişehir İlçe Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Ramazan Kahramaner, PAK Kurul Üyesi Mustafa Kalkan ve PAK Parti Meclis Üyesi Nezihe Karahan Güneydoğu Ekspres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Akkar’ı ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Yurtsever Demokrat İttifak'ın Kürt hareketinin gidişatını köklü olarak değiştireceğini ifade ederek, Kürtler için umut ve değişim siyasetini ön plana çıkarmak için yola çıktıklarını söyledi.

 

PSK ve PAK olarak yerel seçimlerde bağımsız, demokrat ve yurtsever adaylarla yola çıkma kararı aldıklarını belirten Bozyel, “Diyarbakır, Van, Mardin, Muş ve Batman'da bağımsız adaylarıyla seçime katılıyoruz. Böyle bir çizgi Kürtlere kendi ulusal ve tarihsel kimlikleriyle buluşma imkânı verecek. Kürtler, bu şekilde hem dosta, hem de düşmana kendi konumunu büyük bir netlikle ortaya koymuş olacaklar. Bu ittifakın içerisinde PSK ve PAK’la birlikte yüzlerce aydın var. Bu seçenek Kürtler içerisinde çok yaygın bir şekilde kabul görüyor. Çünkü Kürtler içerisinde bulunduğu süreci sorguluyor ve arayış içerisindeler. Biz de bu arayışlara cevap verebileceğimizi, bu ittifakımızın Kürtler içerisinde büyük bir heyecanla karşılık bulabileceğini düşünüyoruz. Yurtsever Demokrat İttifak'ın Kürt hareketinin gidişatını köklü olarak değiştireceğine inanıyoruz” dedi.

 

“Biz ayrı bir sesiz”

Genel sloganlarının "Ne kayyum, ne de hendek siyaseti" olduğunu ifade eden Bozyel, “Hendek kazılırken, HDP’ye Kayyum atanırken AK Parti’ye karşı çıktık. Halkımız kayyuma da mahkum değil, hendek siyasetine de mahkum değil. Üçüncü bir yol var. Bu yol ulusal demokratik bir yoldur. Kuşkusuz sesimiz yeterince güçlü değil. Ama doğru bir ses ve Kürt halkını kurtuluşa götürecek bir yoldur. Bu yolu güçlendirmek lazım. Bu nedenle de halkımızın oyuna talibiz. AK Parti'nin içindeki Kürtlerin oyuna talibiz. HDP ile ittifak yapan kesimlerinde oylarına talibiz. Ama bununla birlikte kendimizi onlara bir alternatif olarak görmüyoruz. Onların alternatifi değiliz. Biz ayrı bir sesiz, ayrı bir mevziyiz. Kürt ulusal davasına hizmet edecek bir seçim yarışına varız. Birbirimizi ötekileştirmeden, okumuzu karşı yöne çevirerek mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

Bağımsız Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sait Aydoğmuş ve diğer ilçe belediyeleri bağımsız adayları da kente dair projelerini anlatırken, ziyaret yapılan sohbetin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim