Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, tüzük ve programında Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’nun bazı maddelerine aykırı ifadeler yer aldığı gerekçesiyle Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ile birlikte kapatma davası açtığı Kürdistan Sosyalist Partisi’nin (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, konuya dair basın toplantısı düzenledi.

 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) düzenlenen toplantıya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin, Kürdistan Demokrat Partisi–Bakur (KDP-B), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T) temsilcileri de katıldı.

 

“Bu yanlış yoldan vazgeçin”

 

Partileri hakkında açılan kapatma kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirten PSK Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Türkiye’yi parti kapatma siciliyle “siyasi partiler mezarlığı” olarak tanımlayarak şunları söyledi; “Siyasi partileri kapatmak çözüm olsaydı, Türkiye’nin söz konusu dönemde herşeyi çözmesi gerekirdi. 1989 yılında kurulan Halkın Emek Partisi (HEP) ve ardından kurulan Demokrasi Partisi (DEP), Demokrasi ve Değişim Partisi (DDP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olmak üzere 30 dolayında siyasi parti, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Oysa söz konusu kapatılan partilerin hiçbirinin isminde ne Kürt ne de Kürdistan sözcüğü bulunuyordu. Partimiz hakkında kapatma davası açmakla partimizin uğruna verdiği haklı talepler ortadan kalkmaz. Yol yakınken bu yanlış yoldan vazgeçin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim