HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 31 Mart yerel seçimler kapsamında göstereceği kadın belediye eşbaşkan adaylarını, Diyarbakır’da düzenlediği etkinlikle tanıttı. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, HDP kadın milletvekilleri, Parti Meclisi, HDP belediye kadın adayları, MYK ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Salona "Kadınlarla birlikte yerel demokrasiye", "Kadına şiddete son", "Yoksulluk kader değildir", "Yine yeniden daima eşbaşkanlık eşit temsil mor çizgimizdir" yazılı lolipoplar bırakıldı.

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu.

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: “Bizler kadınlar olarak bir seçime daha büyük bir emek ve iddia ile hazırlanmanın coşkusunu yaşıyoruz. Kadın seçim bildirgemizi açıklamak üzere burada toplandık.

‘Devrim içinde devrim yapıyoruz’

 31 Mart 2019 yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Bu seçimlere muazzam bir mücadele geleneği ile hazırlanıyoruz. Mücadele ederken kadın özgürlüğünü geleceğe ertelemiyoruz. Siyasetin bütün kademelerinde eşit temsiliyet için önce kota sistemini uyguladık. Daha güçlü bir kadın için kadın kotasının yetersiz olduğunu gördük ve eşbaşkanlık sistemini uygulamaya başladık. 2014 seçimlerine eşbaşkanlık sistemi ile girdik. Kazandığımız belediyelerin tamamında eşbaşkanlık sistemini uygulamaya başladık. Bakın partiler belediye başkan adaylarını açıkladılar. AKP'nin 75 ilde açıkladığı adaylardan sadece 1’i kadın. Diğer partiler de çok farklı değil. Bütün il ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızın biri kadın biri erkek.

Özgür kadın, özgür toplumdur. Bizler tüm farklılıklarımızla dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve kadın özgürlük mücadelesine öncülük ediyoruz. HDP kadın hak ve özgürlüklerinin garantisidir. Kadınların her gün erkekler tarafından öldürüldüğü ülkemizde HDP kadınların hayatta kalma garantisidir. HDP'nin savunulması kadının savunulmasıdır.

  Eşit haklara sahip aidiyetlerin birlikte kuracağı yaşamın gücüne, zenginliğine inanıyoruz. Başka bir yaşam mümkün ve bu yeni yaşamın öncüsü HDP'dir. Halklarımız bu tarihi misyonla çalışmalarını umutla, canla ve başla yürütmektedir. Kazanan Türkiye halkları, kazanan kadınlar, kazanan barış ve demokrasi olacaktır. HDP ile kadın yaşamına sahip çıkıyor. Bu nedenle yerelde demokrasi yerelde özgürlük için kadınlar dayanışma ile 31 Mart’ta kendi sözünü söyleyecek. Kadınlarımızın yoksulluğun ağır yükü altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Bir lokma için hiçbir insanımız, kadınımız, gencimiz diyar diyar gezmesin istiyoruz. Bizler kadınlarımız gençlerimiz doğduğu yerde doysun istiyoruz. Kadınlar kentlerinde korkmayacaklar, kadınlar kentlerinde şiddet görmeyecek, ölmeyecekler. Kadınlar kentlerinden göç etmek zorunda kalmayacaklar. Kadınlar bu ülkede özgür ve eşit koşullarda yaşayacaklar. Çünkü bizler kentleri kadınlarla yöneteceğiz. Biz kadınlar bütün alanlarda el ele omuz omuza güç birliğini haykıracağız. Çünkü biz söylediğimizi yaparız. Kentlerimiz, sokaklarımız, köylerimiz bizimse, belediyelerimiz de bizimdir. O nedenle biz kadınlar bir kez daha tercihimizi kendimize yapıyor, oyumuzu kendimize kullanıyoruz Az kaldı, belediyelerimizi özgürleştireceğiz. Bu topraklarda kadın yaşayacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim