Sedat IRMAK

Diyarbakır’da Ceylan Karavil Park AVM’de kira artışı konusundaki girişimleri sonuçsuz kalan esnaflar, eylemlerinin ikinci haftasında kepenk kapattı.

Girişimleri sonuçsuz kalan esnaflar, kepenk kapatma eyleminin ardından AVM önünde açıklama yaptı. Burada açıklama yapan ve geçen hafta yapılan basın açıklamasının ardından yönetimin, birçok basın kuruluşunu arayıp haberin yayınlanmaması yönünde görüşmeler yaptığını belirten işletme sahibi Mazhar Tanrıverdi, bu doğrultuda eylem haberlerinin bazı basın kuruluşlarında yayınlanmasının engellendiğini öne sürdü.

Tanrıverdi, kendilerini engelleme girişiminin bununla da sınırlı kalmadığını ifade ederek, üst yetkili firmaların yönetim tarafından arandığını ve bu firmalara “markalarınız siyasi eylemelere alet ediliyor” denildiğini belirterek, yönetimin tüm girişimlerine rağmen eylemlerine katılımın artığını söyledi.

“Bizim talebimiz siyasi bir talep değil”

İşletme sahibi Ferat Mehmetoğlu da, kriz koşullarında ayakta kalmaya çalışan esnaflar olduklarını belirterek, “Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezinde ekonominin canlılığının devam etmesi için hala direniyoruz. Bizim talebimiz siyasi bir talep değil. Biz sadece kira artışlarının bu kadar yüksek olmasını uygun görmüyoruz. Kiraların artırılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Yapılan tebligatlarda 2020 yılının kira artışının bile şimdiden öngörüldüğüne değinen Mehmetoğlu, “Artan kiralar neredeyse iki katına ulaşacak. Böyle olursa biz de ürünlerimizin fiyatlarını artırmak zorunda kalacağız. Böyle olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim