Kanaat önderlerinin kent, bölge ve ülke gündemine ilişkin düşüncelerini dinleyen Atik, misafirlerine hitaben Kürtçe yaptığı konuşmada; yaşanan sorunların temelinde Kürt meselesinin yattığını söyledi. Kürt meselesinin, yüzyıllara dayalı bir konu olduğuna dikkat çeken Atik, bölge halkının AK Parti’nin ilk yıllarında bu sorunu çözeceğine dair büyük inancının olduğunu kaydetti. Ancak AK Parti’nin maskesinin 2015 sonrasında düştüğünü ifade eden Atik, şöyle devam etti:

“ERDOĞAN KÜRTLERE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPTI”

 “Önce baldıran zehri içerim yine de bu meseleyi çözerim diyen Erdoğan, daha sonra bir baktık ki; faşist MHP ile kol kola girmiş. Sonrasında da meseleyi sanki bir domatesmiş gibi dondurucuya koyduğunu söyledi. Bu aşamadan sonra Erdoğan’ın ‘Kürt kardeşlerim’ dediği bölge halkında çok büyük bir kopuş yaşandı. Anladık ki Kürtler Erdoğan’ın üvey kardeşleriymiş. Evet Sayın Erdoğan, Kürtleri inkar edersen, üvey kardeşlerin de böyle seni terk eder. Sen de böyle MHP ile el ele savaş naraları atarak kendinin de partinin de sonunu getirirsin.”

Kanaat önderlerinin bölgede “Rûspi” olanak anıldığını ve toplumun vicdanı ve bulundukları yörenin aynası olduğunu vurgulayan Atik, “Sizler toplum içinde alnı açık, yüzü ak dolaşabilen, saygın insanlarsınız. Halkımız sizlere önem veriyor ve düşüncelerinize saygı duyuyor. Sizler de burada bana anlattıklarınız gibi ilçelerinizde, beldelerinizde, köylerinizde halkımıza bu iktidarın gerçek yüzünü anlatın. Bizi yıllarca meselemizi çözeceklerini söyleyerek nasıl aldattıklarını açık açık dile getirin. İktidarın şerrinden korkmayın çünkü artık güçleri kalmadı, apaçık ortada ki gidiyorlar. Ülkemizi, bölgemizi bu sıkıntılardan kurtaracak iktidar değişimi yakın. Kurtuluşumuz hep birlikte olacak. Çok az kaldı” dedi.

“TAM BİR YALAN RÜZGARI ESTİRİYORLAR”

Siyasal İslamcı çizgi tarafından CHP’nin yıllarca bölgede inanç karşıtı olarak anlatılıp, dinine ve diline çok önem veren halkın kandırıldığını dile getiren Atik, “CHP, onların anlattığı CHP değil. CHP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında mescidimiz var. Ben de namaz kılıyorum. Halkı aldatmasınlar. Bakın işte yıllarca istismar ettikleri başörtüsü sorunu ile ilgili olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla, CHP olarak Meclis’e yasa teklifi verdik. Bu bile onları korkuttu. Çünkü Kürt meselesi gibi bir istismar alanları daha ellerinden alındı. Artık bizi dinimiz ve dilimiz üzerinden istismar etmelerine izin vermeyin. Köylerinizde çiftçilik yapamadığınızı biliyoruz. Çocuklarınızın eğitime ulaşmakta yaşadıkları sorunların farkındayız. Hayvanlarınızı besleyemiyorsunuz. Her gün hep birlikte daha da yoksullaşıyoruz. Ama Saray ve etrafındakiler, her şeyin yolunda gittiğini söylüyorlar. Tam bir yalan rüzgarı estiriyorlar. Biz de değişen siyasi rüzgarla onları toz gibi uçurup göndereceğiz. Partimizin kapıları sizlere ardına kadar açık. Sizler bizim baş tacımızsınız” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim