Sedat IRMAK

Diyarbakır’ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına 13 Ocak 2016 günü bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan biri polis 6 kişi düzenlenen anma programıyla anıldı.

 

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına 13 Ocak 2016 günü PKK’lılar tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi, polis lojmanlarının yanında çöken 2 katlı evde yaşayan 35 yaşındaki Lokman Açıkgöz, 11 yaşındaki oğlu Murat Alper Açıkgöz, 2 yaşındaki kızı Ecrin Açıkgöz ve polis eşi Esra Köse Başaran şehit olmuş, 48 kişide yaralanmıştı.

 

Anma programına Çınar İlçe Kaymakamı Selami Kaya, kurum amirleri, AK Parti ilçe yönetimi ve vatandaşlar katılırken, 3 çocuğun şehit olduğu saldırıda, şehitlerin fotoğrafının yer aldığı branda, patlamanın yaşandığı yerin karşısına asıldı.

 

Şehitler anısına Çınar İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, anıta karanfiller bırakılırken, Yeşil camide ise şehitler için hatimler okundu, sonra mevlit verilmesiyle tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim