HABER MERKEZİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir grup basın açıklaması yaparak AK Parti'nin Çınarlı olmayan Yusuf Durmaz’ı belediye başkan adayı olarak belirlemesine tepki gösterdi.

Grup adına ortak açıklamayı okuyan Gazi Mahallesi Muhtarı Sadettin Dinç "Biz Çınar’ın halkı ve  muhtarları olarak çınar halkının  içinden gelen yıllardır dertlerimizle dertlenen bizim için gecesini gündüzüne katan insanlar varken halkın tanımadığı bilmediği bu adayla seçime gitmek istemiyoruz. Bir beş yıl daha kaybetmek istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerimizin dikkate alınarak aday seçiminin yeniden değerlendirip belirlenmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti ilçe binası önündeki açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve aday gösterilmeyen Davut Arzu lehine sloganlar atıldı.

"Aday Seçimindeki Hata Partimize Ve İlçemize Zarar Verecek"

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Ak Parti'nin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belirlediği aday kalabalık bir grup ve partililer tarafından protesto edildi. Aralarında 50 köy ve mahalle muhtarının da olduğu grup, Ak Parti ilçe binası önünde basın açıklaması yaparak aday seçiminde halkın ve parti tabanın talebinin dikkate alınmayarak tarihi bir hata yapıldığına dikkat çekildi.

"Tarihi Bir Hata Yapıldı"

Muhtarlar adına açıklama yapan Gazi Mahallesi Muhtarı Sadettin Dinç, aday belirlemede tarihi bir hata yapıldığını, parti tabanının ve halkın beklentilerinin dikkate alınmadığına dikkat çekerek bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dışında ve kendisi yanıltılarak yapıldığını düşündüklerini ileri sürdü.

"5 Yıl Daha Kaybetmek İstemiyoruz"

Dinç,"Genel merkezimiz tarafından belirlendiği iddia edilen ve daha 3-4 ay önce ilçeye gelip yerleşen ve ilçede hiç kimsenin tanımadığı aday ile Çınar’da  AK Parti'nin seçim kazanmasının mümkün olmadığı açık bir şekilde ortadadır

Biz bu oluşumlara, entrikalara, kurgulanmış adaylara hayır diyoruz. Biz hepsinden çok Ak Partiliyiz. Çünkü biz ak insanlarız. Yanılmaya müsait toplum değiliz. Bu partiyi Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte büyüttük beraber nefer gibi çalıştık. Bugün de değişmesi için beraber çalışacağız.

"Erdoğan'a sonuna kadar bağlıyız"

Öncelikle belirtmek isteriz ki halkın içinden doğan ve bir halk hareketi olan Ak Partimiz ve onun Büyük Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgimiz ve bağlılığımız sonsuzdur. Kuruluşundan beri halkın istek ve talepleri dikkate alınarak halk ve hak için mücadele eden cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde olmadığını düşündüğümüz bir aday ile seçime gitmeye zorlanmaktayız. Geçen yerel seçimlerin kaybedilmesinden bu yana 5 yıldır bu seçimin gelmesini büyük bir özlemle ve çalışmayla beklemekteyken aday seçiminde yapılan büyük yanlışlık bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir.

"Temayül yoklaması dikkate alınmadı"

 Genel merkezimiz tarafından yapılan temayül yoklamalarına rağmen teşkilatların ve Çınar  Halkı’nın talepleri dikkate alınmaksızın genel merkezimiz tarafından Çınar  Belediye Başkan adayının belirlendiği iddiası kabul edilir bir durum değildir. Bu durum teşkilatları yok sayarak ‘ben yaptım oldu' mantığından başka bir şey değildir" dedi.

Editör: TE Bilişim