Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu tarafından düzenlenen mesleki dayanışma, istişare ve eğitim toplantısı sonucunda oluşturulan 20 kişilik grupta yer alan Diyarbakır Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Cemil Değirmenci kendi meslek gurubunu tespit edilen sorunlarının çözümü için çalışmalara başlanacağını belirtti.

Değirmenci, Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda 20 kişilik bir oluşumun oluşturulduğunu belirterek, “Kayıt dışı esnaf konusunda oda yetkilerinin artırılması, Nace kodlarının düzeltilmesi, kayıt ücreti, aidatların tahsilatı, tabelalar, pankartlar, gelinlikçilerin Kuaför hizmeti vermesi, pazar tatili, açılış ve kapanış saatleri, ustalık belgesi olmayan işyerlerinin ruhsatlandırılması gibi konularda federasyonumuz tarafından üst kurul tayin edilmesi kanaatine vardı. Üst kurul 20 kişilik bir oluşumla bu sorunları Hükümete ilgili Bakanlığa ve  yetkili kamu kurumlara bakanlıklara bildirecektir. Evine ekmek götürmek mücadelesi veren esnafımızın bu sorunlarının çözümüne katkı sunacağız” dedi.

Değirmenci, “Yıllardır kanayan bu yaralarımıza derman arayışımız her zaman devam edecektir. Meslektaşlarımın bu konuda müsterih olmasını istiyorum. Görev bölgem olan Diyarbakır ilimizde bu sorunların tespitine esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek bugün itibariyle başlatmış bulunmaktayız’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim