Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılandığı dava duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda görüldü. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Demirtaş'ın SEGBİS ile bağlandığı duruşmada avukatları ve çok sayıda izleyici hazır bulundu. HDP’li vekiller Mehmet Rüştü Tiryaki, Abdullah Koç ve HDP eski milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Hamit Geylani de duruşmayı izledi.

 Duruşmanın başlaması ardından söz alan Demirtaş, mahkeme heyetine tahliye kararının ellerinde olmadığını, siyasi saiklerle tutuklu olduğunu öne sürdü, “Tahliye talebinde bulunmuyorum” dedi.

 Tutukluluğun devamı istendi

 Söz alan iddia makamı, Demirtaş’a yöneltilen suçların katalog suçlar arasında yer alması, iddia edilen suçlamaların alt ve üst ceza sınırı göz önüne alınarak adli kontrol uygulamalarının yeterli olmadığını belirterek, tutukluluk halinin devamını istedi.

 Demirtaş’ın avukatlarının savunması ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmayı 24-25 Nisan 2019 tarihine erteledi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim