Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

DİYARBAKIR - 1993 yılına dayanan dostluklarını ticari zeminde buluşturan eski dostlar, Diyarbakır'a örnek olacak bir girişimde bulunarak 12 kişinin istihdam edildiği Mestet isimli lokanta açtılar.

 

Diyarbakırlıların ve Türkiye'nin sevgisini kazanmış oyuncu Erkan Petekkaya'nın da aralarında bulunduğu dört eski dost, hem birlikteliklerinin daha iyi bir zeminde buluşması hem de dostlarını ağırlayabilecekleri bir mekan oluşturmak üzere 75 metrelik yol üzerinde yaklaşık 300 metrekareden oluşuna ve 700 bin liraya mal olan döner ve döner çeşitlerinin sunulduğu Mestet'i açtılar.

 

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Diyadin Gezer, Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği ( OSGİAD) Başkanı Şükrü Adanır, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve OSGİAD kurucu Başkanı Hüsnü Pervane'nin de hazır bulunduğu program da, her ne kadar açılış olamasa da eski dostların bu girişimlerinde yanlarında olmak isteyen Diyarbakırlıların ve Türkiye'nin sevgisini kazanmış oyuncu Erkan Petekkaya, Diyarbakır için ne yapılması gerekiyorsa her türlü projede her zaman yer almaya ve destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

 

“Dostlarımın yanında olmak çok güzel”

 

Petakkay'a, "Bizlerin yani, Ümit Şanıoğlu, Fırat Haşimoğulları ve Nedim Ayhan'ın dostlukları 1990 yılların başlarına denk gelmektedir. O günlerden itibaren bağımızı hiç koparmadık. Dostlarımın bu girişimlerinde yanlarında olmak çok güzel. Bir başka yönü ise burada istihdam edilecek insanlarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye ifade etti.

 

“Dostluğumuzun meyvesi olarak görüyoruz”

 

Ortaklardan Fırat Haşimoğluları ise, Diyarbakır’a böyle nezih bir mekan kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek " Mestet'te döner ve dönerin her türlü çeşidini dostlarımızın hizmetine sunduk. Aile konsepti oluşturmaya çalıştık. Biz bu mekanı dostluğumuzun meyvesi olarak görüyoruz. Bizim için çok kıymetli bir mekan ve bu bilinçle müşterilerimize hizmet ediyoruz. Dostumuz Erkan Petekkaya'nın da desteği bizim için hem gurur verici hem de değerlidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Diyarbakır Esnaf ve Santakarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Diyadin Gezer ise, Mestet'in görülmeye değer bir mekan olduğunu belirterek, Erkan Petekkaya'ya Diyarbakır'a sunduğu katkılardan ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

 

“Büyük memnuniyet duyduk”

OSGİAD Başkanı Şükrü Adanır da, Diyarbakır ve Diyarbakır üzerindeki negatif imaj konusunda çalışmalarının olduğunu belirterek, Erkan Petekka'nın da bu tür projelere destek vermesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Erkan Petekkaya, tüm Diyarbakırlıların veya Diyarbakır'a dışarında gelenlerin Mestet'in lezzetlerini tatmaları konusunda çağrıda bulunması ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim